Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Superstar: The Karen Carpenter Story


Barbiedocksanimation om Karen Carpenter, en sångerska drabbad av anorexia.


Originaltitel Superstar: The Karen Carpenter Story
Regissör Todd Haynes
Manus Todd Haynes, Cynthia Schneider
Genre Kortfilm, Biografi, 80-tal
Skådespelare Merrill Gruver (röst), Michael Edwards (I) (röst), Melissa Brown (röst), Rob LaBelle (röst), Nannie Doyle (röst), Cynthia Schneider (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 88
Filmnummer 10620

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


apmannen
2012-06-20
Karen Carpenter är en fantastisk, och groteskt underskattad, sångerska, och att göra en semidokumentär med barbiedockor borde i teorin stryka en gammal apman medhårs, men icke. På nåt vis länkar jag ihop det med helgens dränering av samtlig dopamin i hjärnan.
DanielMott
2010-05-26
Intressant sätt att göra en dokumentär på, insugande! 3+
Rune2000
2010-03-23
Knappast lika bra som jag förväntade men Todd Haynes gör en godkänd debutfilm som kunde ha kortats ner med minst en kvart.
visser
2008-01-30
Svårbedömd. Som dokumentär om Karen Carpenter - som det ju utges vara - är det inte mycket att hänga i granen. Däremot har den en suggestiv estetik som med små medel, barbiedockor ljudkollage och musik skapar en otäck men samtidigt vacker helhet. Bandet och i synnerhet Karen hade dock förtjänat en "riktig" dokumentär eller film också.
jssfrk
2008-01-23
Jag älskar The Carpenters, men den här filmen hade för många speakerröster, infoskyltar och random intervjuer med allsköns pack för att gripa tag i mig. Han borde ha hållt sig till storyn, nu kändes det mer som en infofilm om anorexi än som ett inkännande porträtt av en stor sångerska.
mutato
2005-10-17
å, rätt fin, lite blair witch lite nashville lite twin peaks!! haynes gör fint hantverk och svarta undertoner men exploaterar inte så att jag blir arg. onödigt att hennes familj fick den förbjuden. en jätterolig sak när denna karen säger samtidigt som hennes sång går på radion och hon måste sänka; "i can't hear myself think" haha!
bettylou
2004-05-05
mmm fa´ntastico film som måste ses!!!!!!!!!!!