Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Superman Returns


Efter att i sex år letat efter andra överlevande från sin hemplanet Krypton återvänder Stålmannen till sin hemstad Metropolis för att återigen ta sin plats som de svagas beskyddare och återvinna sitt livs kärlek Lois Lanes hjärta. I Metropolis har dock saker och ting förändrats; Lois Lane lever sitt liv med en annan man och stadens invånare i övrigt har lärt sig leva sina liv utan en superhjältes hjälp. Till råga på allt har även hans gamla fiende Lex Luthor smitt en plan ondskefull nog att förgöra mannen av stål för gott.


Originaltitel Superman Returns
Regissör Bryan Singer
Manus Michael Dougherty, Dan Harris
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Parker Posey, Frank Langella, Sam Huntington, Peta Wilson, Kal Penn, Eva Marie Saint, Stephan Bender, Tristan Lake Leabu, David Fabrizio, Vincent Stone, Ian Roberts (III), Noel Neill
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8833
Filmnummer 42273

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Mewtito
Min relation med mannen av stål är inte den bästa, fladdermusmiljonären och tonårsspindeln är mer balanserade, har underhållande fiender och kan använda talspråket flertal gånger bättre. Mi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-23 av Pebosjan
För ung för att kunna ha tagit till sig av Christopher Reeves rollprestation från 70-talet, för gammal för att orkat se den mangaliknande tv-serien från 00-talet. Istället består min bakgrund ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-23 av PercyStarter
Äntligen! Stålmannen är tillbaka! Meningen ovan är ironi, jag har aldrig haft en relation till stålmannen, varken tv-serien eller tidningen och jag har verkligen inte längtat efter denna filmat...   Läs mer »

Skapad 2019-12-23 av Thomas.P
När jag först hörde om att filmen skulle göras så såg jag hela projektet som rent vinstintresse. Ni vet; musiker som gör musik endast för att tjäna pengar. Detta gör ju att slutprodukten sä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av marfil
Superman. Stålmannen. Originalet. Den första, största och mest berömda av alla superhjältar. Ja, ”första” kan förstås diskuteras, vissa hävdar att figurer som Blixt Gordon, Tarzan och Karl-...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av timj
Äntligen! Efter mer än tio års ökenvandring så är den nya Stålisfilmen \"Superman Returns\" här. När namn som Nicholas Cage och Josh Harnett varit på tapeten som den nya stålis, samt namn s...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-06-17
Tråkig och seg...
Robkiller
2018-02-08
Stålis-drama som förnyar, men samtidigt håller kvar väldigt mycket av det gamla. Lite väl lång och handlingen är väl inte direkt nyskapande, men efter att ha sett föregångarna nyligen så måste väl ändå sägas att som en fortsättning på de gamla filmerna så gör den det helt ok.
Stygga-Vargen
2016-11-13
De gamla Stålis-filmerna med Christopher Reeves är betydligt bättre men den här är faktiskt också bra. Kevin Spacey gör väldigt bra ifrån sig.
myslas
2016-02-07
Ett snyggt och habilt hantverk och jag gillar vinkningarna till de gamla filmerna, men det är händelsefattigt och det fokuseras för mycket på kärlekshistorien mellan Stålmannen och Lois Lane. Det är inte en dålig film men den är inte särskild minnesvärd heller vilket förklarar att jag inte mindes ett enda dugg från den när jag nu såg om den.
Krille80
2014-11-26
Har aldrig läst serietidningarna om superman och var för ung för Christopher Reeves filmer så min dos av superman har kommit från tv-serier som "Lois och Clark" och "Smallville". Därför var det kul att se en modern film om superman och detta är rent visuellt sett en riktigt attraktiv film. Långt från perfekt men helt OK. Posey är skönast!
ThePatient
2014-10-28
Bekymra er inte om kverulanterna nedan. Filmen har vad man kan önska av den -- charm, en storslagen presentation, rätta serietidningskänslan, en gnutta god humor, och på tal om det en Lex Luthor i sprakande högform spelad av Kevin Spacey, fokus på rätt sak, dvs. relationerna snarare än slagsmålen som obönhörligen blir ganska endimensionella med den gudalike hjälten, gott om hjärta, och sist men absolut inte minst, en äkta respekt för de gamla filmerna och det faktum att det här faktiskt är en uppföljare(!). Det sistnämnda känns särskilt befriande i en tid när remakes tas an som om det vore lådbilsbyggen man höll på med -- "Äh, det blev inge bra, vi prövar igen!" Detta är ingen "reboot" inte, och därmed basta! (Jag kommer nog gå i graven innan jag förstår vad som skulle göra Man of Steel bättre än denna...)
Lotso
2014-07-12
I sin helhet fann jag dock mig själv tycka filmen i slutet blev ett enda meh. Den var okej antar jag. Kevin Spacey var lite underhållande som Lex Luthor och även Frank Langella var bäst i hela filmen tyckte jag. Dataeffekterna såg säkert bra ut 2006 men idag är de ingen höjdare och en hel del ser ganska fattigt och fejk ut. Detta är definitivt en av de sämsta Superman filmerna men den är dock mer sevärd än Superman 3 som i min åsikt är till denna dagen den sämsta Superman filmen. Om du sett alla andra filmer förutom denna som jag inte hade gjort är den värt en titt annars är detta en man kan skippa se.
Supernaut
2014-05-31
En svag tvåa. Gullig som ett nostalgiskt kärleksbrev till Donners Supermanfilmer men knappast stark nog att stå på egna ben som film.
Grillo
2014-04-18
Gillade faktiskt den här bättre än Man of Steel även om jag inte riktigt kan peka på varför. Den här kändes mer som en "klassisk" superhjältefilm i stil med de två "första" Stålmannenfilmerna, och på det sättet blir det en bra avslutning på den trilogin, även om just slutet i den här filmen var en besvikelse. Jag har inte sett de ursprungliga två uppföljarna till den här filmens föregångare men det känns som att den här gjorde det hela betydligt bättre med tanke på vilken kritik de fått...
LTT86
2013-08-21
Helt klart den värsta Superman filmen jag någonsin har sett. Den känns mer som en drama film än äventyr film. Önskar att jag aldrig sog den på bio. Ångra så mycket.
Visa äldre kommentarer »