Super Mario Bros. Filmen
Historien om Super Mario bröderna i deras resa genom svampriket.
Originaltitel | The Super Mario Bros. Movie |
Alternativ titel | The Super Mario Bros. Movie |
Regissör | Aaron Horvath, Michael Jelenic, Pierre Leduc |
Manus | Matthew Fogel |
Genre | Komedi, Animerad, Familjefilm |
Skådespelare | Chris Pratt (röst), Anya Taylor-Joy, Charlie Day (röst), Jack Black (röst), Kevin Michael Richardson (röst), Khary Payton (röst) |
Jag växte upp på 1980-talet och det var ingen överraskning att jag var en del av Marios värld från allra första början. Jag har spelat de allra flesta spelen i Mario serien och jag har aldrig b... Läs mer »
Rolig på sina ställen, klart innehållande även om den sista halvan drar ner betyget något.
Skadlig för vuxna
Det första försöket till en filmatisering av det populära tv-spelet Super Mario Bros sedan Super Mario Bros från 1993. Denna gång är filmen däremot animerad och det märks att man sneglat på The Lego Movie både i form av referensmaraton och sitt höga tempo. Problemet med filmen ligger emellertid i att man som åskådare aldrig får något andrum. Nästan varje sekvens är en actionscen vars enda uppgift är att leda till nästa actionscen. Referenserna till de klassiska spelen är såklart charmiga men man borde fokuserat mer på att få till en handling som engagerar.
En bra barnfilm som är gjord för sin målgrupp, men funkar även för vuxna. Jag har inga starka åsikter om denna produktion, förutom att filmen hade kunnat vara mycket roligare med tanke på alla röstskådespelare. Men den lyckades att hålla mig underhållen under sin speltid men är ingen film som jag kommer att minnas om några veckor.
2.5. Lekfull och färgglad look, men det är mest ett oavbrutet rusande och fightande. Som att den inte vågar stanna, av rädsla för att avslöja att storyn är för tunn. Sedan är det klart man blir glad av de gamla bekanta spelljuden mm.
Som film är den väl inte superbra egentligen, men om Mario, DK m fl har varit en ganska betydande del av ens liv, blir det svårt att värja sig. Därav 7/10
Nostalgiresa! Hoppas på fler från Nintendo. Jack blacks - peacheslåt gör hela filmen :)
Sjuk referensfest.
Sänker till 3+ efter andra titten. Det finns inte toppenmycket story här.
Några roliga referenser, som Donkey Kong raplåten från N64 spelet, men överlag är den gjord för en väldigt ung målgrupp så handlingen är verkligen totalt oengagerande.
Kass story, men väldigt kul. Speciellt Jack Black även om jag hade lite svårt för Anya Taylor-Joy och Seth Rogen.