2.5
2.5
Sune vs. Sune
När Sune ska börja fyran möts han av en chock. En ny kille sitter på hans plats, och han är allt som Sune vill vara. Inte nog med det, han heter Sune också, och det är ju verkligen ingen bra start på fyran. Sune måste använda all sin list för att inte Sophie ska lämna honom och välja den nye Sune. Samtidigt känner Håkan att hans storebror håller på att sugas upp i de vuxnas tråkiga värld, pappa Rudolf får en ålderskris och vill säga upp sig för att satsa på musiken och mamma Karin blänger avundsjukt på nya Sunes perfekta mamma och hennes ännu mer perfekta bil. Välkommen till familjen Andersson!

Originaltitel | Sune vs. Sune |
Regissör | Jon Holmberg |
Manus | Jon Holmberg, Daniella Mendel-Enk |
Genre | Komedi, Familjefilm, 2010-tal |
Skådespelare | Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne, Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Lily Wahlsteen, John Österlund, Marie Robertson, Shima Niavarani, Sven Björklund, William Spetz, Gunilla Nyroos, Joakim Sikberg, Sander Rosvall, Leo Artborg, Pamela Cortes Bruna |
Snälla, bara sluta göra nya Sune-filmer!
Äntligen en okej "ny" Sune! Givetvis inte i samma klass som Sunes Sommar, men betydligt bättre än "de moderna föregångarna", och betydligt mindre tramsig. "Fuck the police!" (8+/15)
Gillade denna rulle
Fullt duglig. Varken mer eller mindre.
Älskar Sunes sommar och var taggad på denna när jag hörde den positiva Aftonbladet-recension som hävdade att denna var "tidernas bästa Sune-film". Hur den fick det epitetet förstår jag inte. Filmen är förutsägbar och klyschig, Karin och Rudolf är svåra att relatera till i deras löjliga problem och han som spelar Rudolf är inte i närheten av Peter Habers charm. Jag har dock inte sett trilogin som kom innan detta så det är möjligt att denna film är ett mästerverk i jämförelse.
Nä ingen höjdare.
Bättre än förväntat. Jag var underhållen.
Bättre än de tre senaste filmerna, men ändå väldigt medelmåttig. Inte i närheten av Sunes jul och Sunes sommar. Väldigt klyschigt och all komik bygger på att karaktärerna beter sig idiotiskt för att de är sjukligt ytliga och rädda för att folk ska se ner på dem för att de tex inte har en lyxbil. Det blir mest löjligt och såna karaktärer är också ganska svåra att sympatisera med. 2
Alltså, mycket som är riktigt dåligt, men den är lite charmig och sådär. Svag tvåa.
Bättre än de tidigare Sune-filmerna, dock så klart inte Sunes sommar. Men filmen är inte bra för det. Karaktärerna känns fortfarande stela och stereotyper, dock är filmen rätt snyggt filmad...