Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Summer of Sam


Sommaren 1977 och invånarna i Bronx håller andan i väntan på att seriemördaren Son of Sam ska slå till igen. I skuggan av skräcken försöker den egotrippade frisören Vinny leva upp till sin roll som god make till Dionna och gigolo till sina kvinnliga kunder. Hans vänner, som lever genom droghandel, blir alltmer övertygade om att det är Vinnys excentriske kompis Ritchie som är Son of Sam.


Originaltitel Summer of Sam
Regissör Spike Lee
Manus Spike Lee, Michael Imperioli, Victor Colicchio
Genre Drama, Action, Romantik, 90-tal
Skådespelare John Leguizamo, Mira Sorvino, Jennifer Esposito, Michael Badalucco, Adrien Brody, Spike Lee, Anthony LaPaglia, Bebe Neuwirth, Michael Rispoli, Patti LuPone, Mike Starr, Ben Gazzara, John Savage, Arthur J Nascarella
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2651
Filmnummer 263

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Stygga-Vargen
En gång i tiden samlade jag på VHS-filmer och det fanns en butik inne i stan där man kunde köpa nya filmer billigt och ibland upptäckte jag en del guldkorn genom att köpa filmer på måfå - det...   Läs mer »

Kommentarer


hardcore
2018-07-14
Det här är en av Spike Lees bästa filmer anser jag. Lite annolunda film för att komma från honom då hans filmer oftar visar förgades utsatta situation. Lite konstigt att den inte blev mer hyllad än den enligt min åsikt skulle ha blivit då den inte ger ett vanligt porträtt om en seriemördares upptåg innan han åker fast utan om en kompiskrets som allt mer börjar misstänka en i sin omgivning vara det och följderna av det. John Leguizamo är bra men Adrien Brody är bättre i dom manliga huvudrollerna. Mira Sorvino är som vanligt bra som flickvän till john.
picklessmulan
2017-05-12
Riktigt dålig!! Det enda bra var soundtracket :)
Jensx15
2017-03-31
Fy. Faaaan
Stygga-Vargen
2016-10-08
Klassiker och mästerverk, en av 90-talets bästa filmer! Bra story, bra skådespelare, bra musik och skön samhällskritik. Adrien Brody gör en av sina bästa roller i en av Spike Lees bästa filmer.
Zebulonm
2016-05-02
Skönt soundtrack. Filmen helt ok men kunde gjorts en hel del kortare..
Bomkia
2015-01-03
Intressanta karaktär och mustig miljö, men detta blir nästan för konstigt och det får hålla på för tok för länge. 3a.
Krille80
2014-11-24
Det som alltid kommer få mig att återkomma till filmer som är regisserade av Spike Lee är att han väljer att leverera en annan insyn till händelser än andra. Som i denna tar han ett New York i skräck och fokuserar på en grupp New York- bor och låter den verklige mördaren "The Son Of Sam" bara vara en ofokuserad figur i bakgrunden. Bra! 3+
LacombeLucien
2014-05-19
Intressant att se punkskräcken och storyn om Son of Sam.
Astrojacob
2014-02-24
Coolt soundtrack räddar inte detta oerhört ojämna drama. Varken skräck eller humor. Lee försöker göra nån slags Maffiabröder? Jävla massa svärande o machotugg o helt onödiga sexscener om vartannat som inte har ett skit med storyn att göra. Jag suckade högt flera gånger. 2.20? De kunde klippt bort skitprat o sex o fått ner den till hyfsade 1.45. Knapp Trea, mest tack vare musiken av The Who o att se "The Pianist" Adrien Brody som punkrockare.
Namellak
2013-07-24
Jag har alltid haft svårt för filmer som försöker simulera en tidsepok, men som i slutändan brister i avgörande detaljer som i den klumpiga 90-tals-låtsasvarianten av 70-talspunk. Pinsamt, när så mycket omsorg lagts på att återskapa Club 54 med autentisk 70-talsdisco. Håller med MtotheN om de utdragna scenerna. Särskilt mjukporrscenerna kändes som onödig, desperat utfyllnad, som inte hade behövts om filmen hade haft bättre manus och speltiden trimmats betydligt. Se Lees 'Do The Right Thing' istället.
Visa äldre kommentarer »