Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Suicide Club


Japan 2001. En ny tjejgrupp; Dessert, når enorm popularitet över hela landet. En dag hoppar 54 skolflickor samtidigt framför ett tåg i ett kollektivt självmord. Detta blir upptakten till en rad rituellt färgade självmord bland ungdomar. Polisinspektör Kuroda har huvudansvaret för utredningen om denna livsfarliga ungdomstrend och försöker hitta kopplingen mellan Dessert och självmorden. Andra spår leder till en mystisk webbsida.


Originaltitel Jisatsu sâkuru
Alternativ titel Suicide Circle, Jisatsu saakuru
Regissör Sion Sono
Manus Sion Sono
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ryo Ishibashi, Masatoshi Nagase, Tamao Satô, Akaji Maro, Yôko Kamon, Kimiko Yo, Mika Kikuchi, Sayako Hagiwara, Rolly, Hajime Matsumoto (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1343
Filmnummer 11727

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av niebaotan
Ingen kan väl undgått diskussionerna som kretsat kring Suicide Circle den senaste tiden, det har kanske varit en av de mer efterlängtade filmerna sedan ett bolag äntligen fått för sig att släpp...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2018-07-20
Börjar rätt bra men i slutet ballar det ur lite.
Rehn108
2015-10-27
Jag säger som så många andra. Den börjar riktigt lovande. Första halvan, eller kanske två tredjedelarna, är riktigt bra. Men den tappar mig lite närmare slutet.
Gordyal
2015-02-14
Ultrajapanska ultrabilliga provokationer i en ultrajapanskt ultratramsig dyngrulle från Japan. (3/15)
F-M-J
2015-02-01
En surrealistisk Japansk gore/thriller-komedi skulle jag beskriva filmen som. Handlingen i sig är underlig och avsaknaden av ett tydlig handlingsförlopp och huvudkaraktärer gör att man hamnar i ett slags vakuum, filmens egna värd där cinematiska regler och strukturer inte gör sig påminda. Det är på gott och ont. Men när slutet kommer och allt skall bindas samman så tycker jag att mina förväntningar inte infrias, på långa vägar. Jag ger filmen ett plus i kanten för att vara tapper och stå på egna ben. Men om jag har handen på hjärtat så kan jag inte dra mig från att erkänna att filmen var för diffus för att ge mer än godkänt.
BrutusBeefcake
2015-01-20
Velat se denna i över 13 år nu och jag är glad att jag äntligen fått gjort det, för Suicide Club är en fantastisk film. Det är en hel del scener som verkligen är klockren 5/5, scener som jag kommer minnas länge, tyvärr så når inte filmen som helhet dit, men Sono är fan inte långt borta. Hans absurda och groteska humor passar mig som handen i handsken och sedan när man bjuds på sylvass samhällskritik men också en liten pik mot att se mot sig själv, som är väldigt träffande gör att jag nästan går ner i spagat. Det är så nära högsta betyg det nästan bara går, men avsaknaden av en ordentlig huvudkaraktär och att det till följd av detta blir lite spretigt gör att den snubblar på mållinjen, men jävlar vilken resa det var i 99 minuter. Kan absolut höjas vid en omtitt eller om den sitter på hjärnhinnan i många veckor framöver. (12+/15)
Redfield4ever
2014-05-04
Lite FÖR oklar tredjeakt men annars en intressant och ganska engagerande film av Sono.
Suzolid
2013-07-02
Stör mig på att jag fortfarande inte vet vad flickbandet heter. Det står ju "Desert" på deras affischer men borde de egentligen inte heta "Dessert"?
kown
2013-06-17
En ganska seg film med - enligt mig - låg trovärdighet. Stundtals gjorde den mig även ganska illamående.
Hypostas
2012-01-01
"Internet som ett hot", ”den skadliga och/eller fördummande och meningslösa populärkulturen” och "den ondskefulla/farliga androgyna personen" är för övrigt (förstås) tre teman som förekommer ofta även i västerländska filmer. Det extrema våldet påminner ganska mkt om splatterfilmer. När det gäller japanska filmer så påminner den här filmen en del om Kaïro (2001) som också handlar om Internet och självmord. Men Kaïro är mer en spökfilm än en splatterfilm. Likheter finns förstås också med Battle Royal, en annan extrem film, men BR håller enligt min mening betydligt högre klass än SC.
Hypostas
2012-01-01
Såg för övrigt att ordet komedi nämns av vissa i samband med denna film. Ja jäklar, då får man allt ha riktigt, riktigt skruvad Flashback-humor.
Visa äldre kommentarer »