1.9
1.9
Sudden Death
En kidnappare håller USA:s vicepresident fången, och han har också riggat en bomb i en hockeyarena.

Originaltitel | Sudden Death |
Regissör | Peter Hyams |
Manus | Gene Quintano |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Jean-Claude Van Damme, Powers Boothe, Whittni Wright, Ross Malinger, Dorian Harewood, Kate McNeil, Michael Gaston, Raymond J Barry, Audra Lindley, Brian Delate, Steve Aronson, Michael R Aubele, Karen Elise Baldwin, Jennifer D Bowser, Glenda Morgan Brown |
Att se JCVD slåss med en pingvinmaskot och nästan förlora, för att sedan rädda sig med en burk chiliflingor, är ju bara det en scen som gör det omöjligt att sätta lägre än en trea. Som andra redan skrivit: en Die Hard-ripoff som är idiotisk in i minsta detalj men ändå underhållande.
Van Damme gör Die Hard kopia och det blir ett hyfsat resultat faktiskt, denna film kom ju ut i Van Dammes prime karriär dessutom, så det är påkostat och ganska så välgjort även idag när man ser om den, gillade den starkt när den kom ut 1994 då man var betydligt yngre och inte hade lika höga krav på kvalité när det gällde film, men som sagt, den var faktiskt välgjord för sin tid. Idag när man ser om så är den långt ifrån lika bra som när den kom ut, den har åldrats okej men eftersom man har högre krav på kvalitet idag så faller den lite och då är det mest pga det taffliga manuset som är ganska skrattretande idag, Van Damme tar sig an ett stort gäng vältränade terrorister på en ishockey arena, det är väl okej, speciellt med den fyndiga titlen men eftersom han spelar endast en simpel brandinspektör så köper jag inte att han kan besegra och stoppa ett gäng vältränade terrorister...så med det i baktanken så hade det ju varit bättre om hans karaktär hade haft en militär bakgrund eller liknande, eller polis som Bruce Willis i Die Hard filmerna, det blir som mer realistiskt då, men på 90 talet så sket man i det mesta som hette logik och bara körde på och visst gör Peter Hyams några spännande actionscener hit och var och Van Damme gör det riktigt bra framför kameran, trots att detta är en av två filmer i hans karriär då han inte använder någon Karate överhuvudtaget i sina fighting scener, får nog säga att detta är en av hans bättre filmer när det gäller hans skådespelarkunskaper, men den som verkligen ska ha beröm här är ju självaste Powers Boothe som är en suverän skådespelare, eller snarare var då han nu har gått bort men här i denna film så är han verkligen i högform och skapar en riktigt vass och bra skurk, utöver Van Damme och Boothe så är det inte någon mer större skådis att nämna här utan mest B skådisar i mindre Bi-roller, filmen fungerar som sagt än idag med bra skådespelarinsatser och det gör att filmen ändå får en svag 3:a i betyg, manuset är det som drar ner då logiken inte alls finns där tyvärr, men sevärd om man är ett stort Van Damme fan eller gillar Die Hard kopior till filmer.
Själv både skrattar och sörjer jag. Det har väl att göra med hur man är lagd och ser på filmmediet. En skymf mot alla som arbetar som brandmän (och ja, som jobbar med vad som helst som får samhällen att fungera) är det i alla fall.
Obotlig töntig film!!!
Snacka om missad splitpotential med Klåddan i buren!
Wow, värsta supertät action med Van Damme av Peter Hyams! Det här måste vara en av Van Dammens bästa och roligaste filmer. Han får utöva sin fulla potential. Som film är det som en b-actionfilm med superhög budget. Det finns grejer som är otroligt fula, till exempel scenen med helikoptern är ju bara för mycket....
Men det blir en fyra för den här filmen är så "over the top", och det var längesen jag såg en bra Van Damme-film nu. Jag ser allt karln gjort så det är ett hårt och ojämnt jobb med toppar och (tyvärr) många dalar.
Skön die hard-klon. Korkad men genuint underhållande.
Är inte det största fanet av Van Damme i normala fall, i mellan åt gör han rena skit filmer i samma anda som Steven Seagal, men den här rullen är cool, Ishockey, en jävla massa action och Jean-Claude Van Damme i högform! I still med Die hard, får vad man betalar för helt enkelt, stabil underhållning rakt igenom.
Haha! Högst underhållande idiotfilm.
Av all dum, idiotisk, ologisk skitfilm jag har sett genom åren så tar nog Sudden Death priset i dumhet. Det här är så in i helvetes urbota korkat att jag inte vet vad jag skall ta mig till. Ingen, jag menar ingen kan ha läst manuset utan precis som jag tänkt "Van Damme - ishockey" VISST FAN KÖR VI PÅ DET! Detta gör också att filmen är närmare en trea än den egentligen välförtjänta ettan. Nej, jag är inte rationell i mina betyg och kommer aldrig att vara. JCVD i mitt hjärta. (6/15)