Succubus
En vacker nattklubbsdanserska som iscensätter sadomasochistiska shower har underliga hallucinationer i denna surrealistiska Franco-film

Originaltitel | Necronomicon - Geträumte Sünden |
Alternativ titel | Necronomicon - Dreamt Sin |
Regissör | Jesus Franco |
Manus | Pier A Caminnecci |
Genre | Skräck, 60-tal |
Skådespelare | Janine Reynaud, Jack Taylor, Adrian Hoven, Howard Vernon, Nathalie Nort |
Franco goes Nya Vågen... Kalkondåligt, men man kan ju åtminstone skratta åt den.
Filmens värde ligger i stämningen och det estetiska. Innehållsmässigt känns det lite väl exploaterande med ett otydligt mål, och det blir ganska tråkigt efter ett tag.
Fräsig Franco! Psykedelisk, snurrig och snuskig. Inte fullt så seg som hans filmer tenderar att bli emellanåt. Bitvis andas det nästan lite Rollin. (7/15)
En mycket Psykadelic film som snarare är erotisk än porrig. Den är för flummig för min smak, även fast ett totalt frisläppande av "kärsedkomplexet", (kärlek, sex, destruktivitet och självdestruktivitet som inte kan särskiljad ifrån vartannat), innebär just galenskap. En svag tvåa i betyg, eftersom filmen, trots allt är snyggt gjord.
Helt klart bland Jess Francos bästa. Inte riktigt så bra som "She killed in ecstasy", men inte långt ifrån.
wow! lätt bästa franco hittills! drömlik å påminner bitvis om rollins 70-talsrullar.. härlig överklassdekadens å om hela filmen hade varit lika fantastisk som den bisarra festen i mitten av filmen hade det blivit toppbetyg!
Drömlik med långa passager där man inte vet vart de bär hän, men vissa scener har ändå nån slags obehaglig och samtidigt vacker stämning. Helt klart sevärd och inte så mycket fokus på de nakna som ja trodde de skulle va ( de är ju Franco).
Min nionde Franco-film och den hittills klart bästa.
Jag förstår verkligen inte vad som "egentligen" händer i den här filmen... men den drar tag lite i mitt... undermedvetna eller nåt sånt. En vag, obekant men ändå bekant känsla tränger sig på... ungefär som det verkar vara för filmens huvudperson. Knarkigt.
Otroligt bra, milt psykedeliskt Franco-mästerverk. Kräver dock tålamod av tittaren innan den sjunker in.