Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Styrka 10 från Navarone


Under andra världskriget får major Mallory och sprängämnesexperten Miller, veteraner från attacken mot ön Navarone, i uppdrag att hitta och likvidera en tysk agent som har infiltrerat jugoslaviska partisaner. De båda skickas med "Styrka 10" under befäl av överste Barnsby, en specialstyrka med ett hemligt uppdrag.


Originaltitel Force 10 From Navarone
Regissör Guy Hamilton
Manus Robin Chapman
Genre Action, Krig, 70-tal
Skådespelare Harrison Ford, Robert Shaw, Barbara Bach, Edward Fox, Franco Nero, Carl Weathers, Richard Kiel, Alan Badel, Michael Byrne, Angus MacInnes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1033
Filmnummer 1033

Recensioner

Skapad 2019-11-27 av AddeColciago
Kanonerna på Navarone kom 1961 och handlade om ett krigstrött gäng på uppdrag att eliminera ett par kanoner som ställt till problem för de allierade. 17 år senare tyckte producenter och filmbol...   Läs mer »

Kommentarer


DOKAN
2024-03-25
Fattar inte varför många kritiker (bl a Leonard Maltin) totalsågar denna utmärkta actionrulle. Vesst, inte i klass med "original-Navarone" men klart godkänd och med bra skådisar och fint Ron Goodwin-score.
Unikum
2023-04-27
Mycket bra gammalt klassiskt matinéäventyr, som en korsning mellan "Kanonerna på Navarone" och "Örnnästet". Kul att den utspelar sig i Jugoslavien, en mindre skildrad del av WW2.
RichardEk
2022-03-28
Kanske mer en nostalgitripp än en filmupplevelse, men det går inte att bortse från värdet att se en ung Harrison Ford tillsammans med andra karismatiska skådespelare från 1970-talet som Franco Nero och Carl Weathers. De avsedda tungviktarna Robert Shaw och Edward Fox har att arbeta med roller som verkar hämtade från 1960-talet och blir de svaga länkarna i sammanhanget. Krigsfilmer från 1970-talet, inklusive ’Styrka 10’, är ofta det, gjorda som om de vore från 1960-talet (när det gäller dialog, moral, logik, patriotism), fast med mer krig och bättre filmeffekter (andra exempel är ’En bro för mycket’, och ’Örnen har landat’) men har som en effekt åldrats sämre.
Starkbröl
2022-02-02
Långt från Kanonerna på Navarone, ungefär samma avstånd som mellan böckerna faktiskt. Trist och evighetslång film, Barbara Bach visar dock tuttarna men det har hon inget för. Intressant är att man har kastat in diverse raskonflikter med hjälp av en svart soldat -- vare sig han eller konflikterna existerar i romanen (som i sin tur är baserad på ett tidigare screenplay) utan är alltså uppfunna för filmen. Denna karaktär, spelad av Carl Weathers, får ersätta Andrea, den väldige greken.
hsimpson
2021-10-12
Underhållande, men tappar efterhand. Slutet är ganska svagt, och betyget landar på en halvsvag trea.
FabianBom
2017-10-10
en barndoms favorit, en av de bästa WWII,samt bland de bästa från MCClean
Mat1az
2016-12-02
Häftig och fartfylld gammal pärla som nästan glömts bort. Här har vi storslagna explosioner (kolla flygattacken alltså) och snyggt utförda specialeffekter - varav vissa med splattervarning (dekapiteringen av tyska pansarvagnsgeneralen). Till på det har vi Robert Shaw och Edward Fox i sitt esse. och HARRISON FORD! och Richard Kiel (Jaws från James Bond). och Franco Nero! Och... ja the list goes fucking on alltså. Skön blandning av smålarvig humor (som ändå funkar) och rätt brutala scener (som ovanämnda flygplansbombningen och dekapiteringen). Även om det i grunden är aningen enkelt och väldigt "by the book" så är underhållningen ständigt på topp!
Halofreak92swe
2016-11-06
Mycket bättre än ettan, om det nu räknas som en uppföljare. Man kan lugn se denna utan att ha sett The Guns of Navarone. Spännande, fartfylld krigsfilm med humor och snygga modell-effekter.
Harford
2014-10-08
Larvig 70-talskrigsfilm som det är svårt att veta om man ska skratta åt med flit. Töntigt och illa gjort på många sätt. En resväska med ett oändligt innehåll är nog det löjligaste. Pajasen Richard Kiel är som vanligt omöjlig att ta på allvar. Macleans storhetstid var sedan länge över när han skrev den här.
bnfalkenberg
2013-12-29
Kanske inte lika dålig som alla säger men en bra bit från orginalfilmen. Har svårt för det brittiska larviga skämtandet hela tiden. Min favorit är Franco Nero, alltid Franco Nero.
Visa äldre kommentarer »