3.6

Stulna år

Susanna skickas till ett mentalsjukhus efter ett självmordsförsök. Hon hamnar på en avdelning för kvinnor, där var och en har sitt speciella problem. Där blir hon god vän med den provocerande sociopaten Lisa.

Originaltitel Girl, Interrupted
Regissör James Mangold
Manus James Mangold, Lisa Loomer, Anna Hamilton Phelan
Genre Drama, 90-tal, Biografi
Skådespelare Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall, Brittany Murphy, Whoopi Goldberg, Jared Leto, Vanessa Redgrave, Elisabeth Moss, Angela Bettis, Jeffrey Tambor, Kurtwood Smith, Ray Baker, Joanna Kerns, Jillian Armenante, Drucie McDaniel, Travis Fine

Skapad 2019-12-21 av Stygga-Vargen
En gång i tiden fanns det en videobutik som hette Anderssons Video och där spenderade man mycket tid och pengar under början av 00-talet. En hel del av filmerna man hyrde där hör idag till mina a...   Läs mer »

Olof_Gronlund
2022-12-22
Svårt, det är något mellan en stark trea och svag fyra. Det är enkelt att göra en bra film på ett mentalsjukhus, lätt att trycka om karaktärerna, ala Gökboet. Riktigt fin insats av Angelina Jolie och välspelad film som väcker lite känslor i en. Tycker väl kanske att den till slut är lite för släktstruken bara, blir ingen action eller tempoökning. Så nöjer mig med en stark trea.
Starkbröl
2021-05-21
Angelina Jolie och Winona Ryder är mycket bra, och resten av ensemblen gör också bra ifrån sig i en solid film där man till slut inte riktigt vet vad den har försökt säga.
Spook
2020-07-02
hade höga förväntningar likt en "gökboet" men tyckte inte alls denna var något speciell. svårt att förstå att Angelina fick en Oscar för denna roll.
mammene
2020-04-28
Vet inte riktigt varför jag inte fastnade för det här, kan vara att man försökte härma Gökboet fast det här var kvinnor, kanske var det väl överdrivet med för många lyten, är inte heller speciellt förtjust i Angelina Jolie och hon hade en framträdande och mycket obehaglig roll. Så det får räcka med en tvåa.
Hanness
2020-04-04
Bra film.
päronanton
2018-04-28
Ett mästerverk! Älskar den! Jag säger bara Ryder & Jolie! Vilka skådespelerskor!
fabbe86
2017-11-27
Stark film. Jag blir berörd. Men då är jag också en sucker för historier som tar outsiderns sida.
wiberga
2017-08-15
Denna film greå verkligen tag i mig. Otrolig på många sätt. Vacker, hemsk, underbar.
TheHerminator
2017-05-19
Världens finaste katt! Helt klart en trea!
RustyFilm
2016-12-10
Historien som ligger i botten för filmen är för svag. Det hela bygger på en grupp tjejer som är inspärrade på ett mentalsjukhus. Var och en har en tydligt utmejslad karaktär och symtom. Berättelsen lär vara sann och det känns inte på något sätt omöjligt. Beteendet hos dessa tjejer kan man hitta på närmare håll än ett mentalsjukhus