Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Strul


Conny jobbar som kemilärare när han blir anklagad för narkotikainnehav. Han hamnar i fängelse och trakasseras där av "gänget". Han tvingas mot sin vilja att medverka i deras planer på en kupp.


Originaltitel Strul
Regissör Jonas Frick
Manus Bengt Palmers, Björn Skifs
Genre Komedi, Action, 80-tal
Skådespelare Björn Skifs, Gunnel Fred, Gino Samil, Johan Ulveson, Magnus Nilsson, Michael Druker, Kåre Sigurdson, Stefan Sauk, Hans Rosenfeldt, Peter Palmér, Roland Stenström, Allan Svensson, Sonja Hejdeman, Thorsten Flinck, Lars Dejert
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8800
Filmnummer 452

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Denna svenska 80-talsklassiker ger oss underhållning för hela familjen. En härlig film med bra komik som bjuder på många skratt. Kemiläraren Conny (Björn Skifs) tillhör en av de mindre seriö...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2023-11-26
Björn Skifs är i toppform i denna actionfyllda dramakomedi som regisserades väl av den bortgångne Jonas Frick som fick sin enda riktiga långfilmsframgång. "Strul" tillhör en av Sveriges mest framgångsrika och välspelade filmer där musiken av Bengt Palmers är mycket effektiv och Björn Skifs bidrar också till en liten del av musiken. Skådespelarna består av en stor ensemble där alla ger 100 procent. Handlingen är spännande, nervkittlande, romantisk och rolig. Ett måste om man vill se en bra Svensk film. 1980-talet var Svensk films främsta tidsålder och "Strul" är ett bra exempel på det.
yrkeschaufföre
2020-11-09
Den här är faktiskt ganska välskrivet och okej genomfört, vi har ju inte haft mycket sånt här i Sverige fören de senaste åren med alla polisfilmer. Men vissa av karaktärerna pratar ju i one-liners.(20-11-07) Den råkade gå på tv när jag väntade på Bidens segertal, bra väntan.
Ful_fisk
2019-05-13
Fan, den här håller jävligt bra ändå! Det höga tempot och den störda visuella stilen gör att man inte lägger för mycket tanke på eventuella logiska luckor och liknande. Bara ren och skär underhållning med härligt utflippade karaktärer och en jävla massa omotiverad action, vilket för ovanlighetens skull är en komplimang i det här fallet. Björn Skifs etablerar sig som Sveriges första och enda actionkomedi-stjärna, vilket är lite udda, men ack så trivsamt! Och vilken citatfest! Nä hörni, släpp sargen och erkänn att detta lätt är det mest lyckade försöket till en svensk actionfilm som gjorts. Kalasbra!
Nalleman
2018-01-02
Snälla nån så många dåliga skådespelarinsatser.
Rai
2017-10-08
Den här filmen är rätt kul, gå att se i alla fall...
Jamesa
2016-05-11
Bra film i 80-talsgenren trots allt. Komisk.
DonJonas
2015-10-09
Shawshank redemption, Jönssonligan och Kenny starfighter.
StureStenhög
2015-05-10
Allmänt b-igt, och allt är så dåligt förankrat i verkligheten att det känns som att filmen utspelar sig i ett parallellt universum. Men det är ju kul, och det är ändå allt som räknas. Skifs är rolig i huvudrollen utan att behöva göra så mycket, och det är full fart från första minuten till sista. Helt enkelt svensk 80-tals-dumaction av god internationell klass
mammene
2015-05-10
Kvaliteten kanske inte är den bästa men helheten blir en underhållning om heter duga, med Jönsonligestuk. Största förnöjelsen står Björn Skifs för, han måste inneha en naturlig ådra för komik, men hans medspelare går inte heller av för hackor, det blir en helhet som är mycket förnöjsam, härlig tidskänsla och kvick humor.
Krille80
2014-11-04
Inte lika klockren hit som Hooked on a feeling. (Hogaschacka). Bästa scenen är ju när Björn blir jagad av Sprintermasen. "Vänta tills polisen kommer. Akta du kan ju ramla". (På dalmål)
Visa äldre kommentarer »