Strip Search

Efter den 11 september 2001 blir en arabisk man arresterad i New York och samtidigt en amerikansk kvinna i Kina. Båda två blir förhörda av ländernas respektive säkerhetstjänster för att avvärja potentiella terrorattentat.

Originaltitel Strip Search
Regissör Sidney Lumet
Manus Tom Fontana
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Glenn Close, Maggie Gyllenhaal, Austin Pendleton, Tom Guiry, Ken Leung, Bruno Lastra, Dean Winters, Caroline Kava, Peter Jacobson

Gordyal
2020-08-22
Har letat efter tvåtimmarsversionen i över tio år, men nu har jag åtminstone sett en som var knappa nittio. Undrar vad som saknas i den? Som film betraktat är den betydligt bättre i teorin än i praktiken där det blir rät så tjatigt att allt ska upprepas. Men Close är grymt bra. Allt som allt en skitsvag trea. (7-/15)
Robkiller
2019-02-09
Amerikaner och kineser använder sig av samma förhörsmetoder, som om det nu skulle vara förvånande. Som film var det väl ingen höjdare, men de försöker i alla fall få till en poäng som inte är helt oviktig i sammanhanget och delvis är den helt ok ändå.
Roswall
2017-06-29
Visst "12 Edsvurna män" var också stolpig och teatraliskt, men det blev stilistskt snyggt. Här tröttnar jag snabbt, replikerna känns lästa och jag tycker inte filmen blir effektiv i att förmedla sitt tydliga budskap, som är viktigt.
Alreadyrick
2012-01-18
Är inte så estetiskt välgjord, men det är den inte tänkt att vara heller. Ett viktigt ämne som fler borde ta del av.
dedmike
2011-08-03
Tre skådisar från Oz, manus av Fontana.
amam
2010-09-06
Svag trea. Förenklat och utan speciellt mycket nyanser men den bakomliggande poängen är stark och den är välspelad, vilket är tur då hela filmen känns som en filmatiserad kammarpjäs. Ken Leung är överlägset bäst.
TimBuckley
2010-09-05
(rek 3a) . . . Jodå, jag tycker om den i slutändan. Och konstigt är väl inte det när Sidney Lumet står bakom rodret med såväl Gyllenhaal, Close och ett allvarligt ämne till sitt förfogande. Men det är sedan också just det. Ämnet bjuder på många gratispoänger och känslor i mig som åskådare som inte har något med den filmiska kvalitén att göra. För visst är såväl manuset aningen övertydligt och krystat här och var, såväl som att jag stör mig på den onödiga dubbleringen som egentligen saknar poäng annat än den av att stryka under och ringa in för den fantasilöse. Och när man betänker att detta är samme man som gjorde den superba "The Offence" framstår den rentav som ganska blek. Men det betänker vi inte allt för mycket eftersom den ska få sig en . . . 3a.
kolle82
2010-08-07
Intressant upplägg där man inte bara ser hur maktutövning är ofta lik, oavsett politiskt system, utan också hur de olika skådisarna tolkat manuset. Ken Leung äger föreställningen totalt
#54
2010-04-25
Belyser ett verkligt hot mot demokratin. Filmen förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än den fått.