Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Streets of Fire


Rockaction i våldsam serietidningsförpackning. Ett gäng kidnappar en sångerska och för att turnépremiären ska kunna ske som planerat måste tuffingen Paré rädda henne. Hårt stiliserade storstadsmiljöer och tät, tuff rockmusik utmärker filmen.


Originaltitel Streets of Fire
Regissör Walter Hill
Manus Larry Gross, Walter Hill
Genre Drama, Action, Kriminalare, Romantik, Thriller, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Michael Paré, Diane Lane, Rick Moranis, Amy Madigan, Willem Dafoe, Deborah van Valkenburgh, Richard Lawson, Bill Paxton, Lee Ving, Stoney Jackson, Grand L Bush, Robert Townsend, Mykelti Williamson, Elizabeth Daily, Lynne Thigpen, Marine Jahan, Ed Begley Jr, John Dennis Johnston, Harry Beer, Olivia Brown, Kip Waldo, Peter Jason, Matthew Laurance
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 638
Filmnummer 518

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2023-08-29
Svag trea. Gillar estetiken men bristande skådisar i huvudrollerna och ett ganska dåligt manus förklarar varför den planerade uppföljaren aldrig blev av.
Shinobi
2023-08-14
Charmigt äventyr i Star Wars-anda som jag faktiskt tror har blivit bättre med tiden.
Starkbröl
2023-03-10
För lite musik för att vara en musikal, tycker jag. Men annars sitter det mesta, inklusive den stiliserade cool/hårdheten. Men något att säga, det har den inte.
Zebulonm
2020-10-25
Musiken e ju underbar..
fisk0
2020-01-28
Kitschigt som fan, men väldigt underhållande från början till slut. Fint foto och redigering, musiken och skådespeleriet funkar i sammanhanget men är inget märkvärdigt. I stora drag är det en best-of-Walter-Hill-kavalkad med rekonstruktioner av valda scener från The Street Fighter, The Driver, The Warriors, 48 HRS m.m., hopknutna med musiknummer och fina New York-montage. Storyn är rätt sekundär, i grunden en amerikansk standardwestern, främst är det en mytologiserad skildring av 50-talsestetik, vilket är rätt fascinerande såhär i efterhand när 80-talet fått samma magiska skimmer under de senaste 10 åren med Stranger Things, Kung Fury, Ready Player One m.m. En scen som stack ut var den där en vit kvinna talar om för en grupp svarta musiker hur mycket problem hon haft med polisen, minuten efter att hon varit med och kapat deras turnébuss. Måste väl ha varit ganska tondövt redan på 80-talet? Hur som helst hade jag inte en tråkig stund med den här filmen. Något mästerverk var det knappast, men det är nog ändå en väldigt stark 3:a, på gränsen till en 4:a.
Rift
2018-10-14
Uselt skådespeleri och ännu sämre personinstruktion. Walter Hill kan bara ett uttryck som alla skådespelare får använda hela tiden.
Xtro
2017-11-21
Fem av fem kartonger lök för dialog och skådespeleri. Tyvärr inte på ett bra sätt.
GrandMaster_E
2017-09-17
Diggade stenhårt. Dock är ju storyn inget att skriva hem om och mot mitten går det på tomgång. Fortfarande sevärt och hörvärt (musiken är top notch)
Diclonius
2017-03-28
Vill egentligen ge en femma för musiken, men i övrigt är det inget vidare. Som en snällare version av The Warriors, på 50-tals kafé. Hill kan bättre.
Stygga-Vargen
2016-08-16
Musiken är väldigt bra och man får höra ett par av Jim Steinmans bästa kompositioner och skådespelarna gör bra ifrån sig. Filmen i sig kunde dock ha gjorts bättre. Underhållande är den ju men det är väl också allt.
Visa äldre kommentarer »