Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Straydogs


Straydogs är ett drama långt bort från vår svenska verklighet. Det handlar om fyra ungdomar på det yttersta, med alla normer upplösta, de sista överlevarna i en namnlös stad, i ett namnlöst land. Filmen skulle kunna utspela sig i det forna Jugoslavien, eller varför inte i Warszawa 1944 eller Rwanda...


Originaltitel Straydogs
Regissör Daniel Alfredson
Manus Hans Renhäll
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Sarah-Jane Potts, Mark Bagnall, Kevin Knapman, Bo Lyckman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 128
Filmnummer 7359

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


AlbinWesley
2014-04-08
Jag gillar verkligen premissen, det är kul att en sådan film gjorts i Sverige. Det är tråkigt då, att den lider av så intetsägande karaktärer och mestadels urtrist dialog.
Hypostas
2013-08-07
Något så unikt som en svensk postapokalyptisk och engelskspråkig ungdomsfilm. Mycket sevärd för den som gillar postapokalyps. Skön och skitig känsla. Skådisarna sköter sig helt ok. Filmen vinner mycket på att den bitvis är lite av ett kammarspel och utspelas i ett begränsat rum, och att således inte så mycket av "världen där ute" visas i bild. Jag uppskattar verkligen att en svensk regissör vågar sig på att göra en sådan här film.
KyLLo
2012-12-14
En engelskspråkig och väldigt osvensk film om några ungdomar som lever isolerade från det civiliserade samhället (som är upplöst?). Ett mycket mörkt och hemlighetsfullt drama som känns b-betonat, men med imponerande skådisar. Jag köper inte riktigt bakgrunden och det känns som att det skulle gå att bygga vidare på manus och rollpersoner, men jag gillar tanken, den kusliga miljön och den tryckta stämningen. Sedan tycker jag att filmen lyckas med att förmedla problematiken som kan uppstå i situationen. En given trea.
DanielMott
2008-03-17
Tanken var god.
altemark
2007-10-22
Bra som ungdomsfilm sedd.
jlam
2007-09-09
För ibland tankarna till filmer som Stalker och Element of crime, men karaktärerna och handlingen engagerar föga.
hipidihophop
2004-02-28
Rätt skön film. Ruggigt egen med oväntat bra skådisinsatser!
Fluffis
2003-01-04
Den här är en läskigt bra gjord thriller. Bör ses!