Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Storm of the Century


Årets storm är på väg och de 400 invånarna på Little Tall Island förbereder sig så gott det går. De är dock inte beredda på den mystiske främlingen som dyker upp från ingenstans. Han slår ihjäl en gammal dam och låter sig själv sedan arresteras. Han har ingen förklaring till varför han dödade den gamla damen men han har ett budskap till öns invånare: "Ge mig vad jag vill ha så försvinner jag". Det visar sig sen att han känner till alla invånarnas mörkaste hemligheter och synder och det inträffar fler dödsfall. Samtidigt slår stormen till med all sin styrka och den lilla ön blir totalt avskärmad från omvärlden. Många frågor ställs men inga svar. Vem är den mystiske mannen och vad är det han vill ha?


Originaltitel Storm of the Century
Alternativ titel Stephen King's Storm of the Century
Regissör Craig R Baxley
Manus Stephen King
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Colm Feore, Casey Siemaszko, Spencer Breslin, Tim Daly, Debrah Farentino, Jeffrey DeMunn, Julianne Nicholson, Becky Ann Baker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2998
Filmnummer 3522

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av despondency
Jag plockade upp Storm of the Century för en evighet sedan och DVD:n har samlat damm sedan dess. Drog fram den tidigare i veckan och såg igenom den under några kvällar. Detta är en Stephen King-f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Anonym
Denna film gick som miniserie på fyran för några år sedan. Det är en av många filmer som är uppbyggda på Kings romaner. Filmen är lite över fyra timmar lång, så den kanske är bättre att ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av T-1000
Att göra skräckfilmer är inte det lättaste man kan tänka sig. Få regissörer har lyckats göra någon. Ett par exempel är John Carpenter och Wes Craven. Men det finns en annan person som jag re...   Läs mer »

Kommentarer


ChrullOrson
2023-08-06
Här finns något som tilltalar mig, men utförandet lämnar mycket att önska. Framförallt är det ett haltande skådespel som drar ner betyget. Det andra problemet är persongalleriet. Trots längden har jag svårt att få ett grepp om de karaktärer som presenteras och deras inbördes relationer.
gjoob
2018-02-25
Något förbisedd, enligt min mening är detta en av de bästa King-filmatiseringarna. Aldrig tråkigt, spellängden till trots. Glöm den sedvanliga urspårningen mot slutet, njut av den fyra timmar långa uppbyggnaden istället.
Oidipussy
2015-09-01
Som ett riktigt lång riktigt bra X-Files avsnitt.
Harkaiden
2015-04-26
Tappar i tempo alltför många gånger och hade med fördel kunnat kortas ner avsevärt. Stunderna då den levererar är den däremot ruskigt effektiv.
Krille80
2014-12-26
Nu har jag inte läst alltför många Stephen Kings böcker och noveller men därmed har jag sett allt fler filmatiseringar av dem. Problemet med de flesta av dem är att trots att de kan vara helt lysande så är det något som sabbar i slutet. Denna filmatisering fungerar ungefär på det sättet. Det är en mycket fascinerande berättelse man får ta del av ända fram tills då allt får sin förklaring, vilket kändes som en besvikelse. Kanske är det dock dags att se om den! 3+
Dutch
2014-07-07
Feore och hans karaktär är ju helt sanslöst bra här.
Powha
2014-03-09
Början och slutet är bra, resan mellan känns överflödig.
dudson
2014-01-02
Oj sist man såg denna var nog 1999/2000 och kommer ihåg den var grymt skrämmande och otäck. och trots filmens längd sitter man som på nålar och vill ha mera. en snar återtitt krävs!
Hypostas
2013-12-06
Riktigt mysig film, som aldrig blir långtråkig.
ClintanJ
2013-07-19
Trots längden gillar jag SOTC mycket. En lyckad Kingfilm till skillnad från andra.
Visa äldre kommentarer »