Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Stoned


Artisten, rockstjärnan, modeikonen, kvinnokarlen, den talangfulle musikern och den brittiska undergroundkulturens främste föregångare – Brian Jones var allt detta och mer därtill. På de sju år som gick från det att han grundade The Rolling Stones till hans ödesdigra nattdopp i sin swimmingpool, blev Jones en legend, en musikalisk begåvning som hela tiden utmanade gränserna och som skapade världens största rockband.


Originaltitel Stoned
Regissör Stephen Woolley
Manus Neal Purvis, Robert Wade
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Leo Gregory, Paddy Considine, David Morrissey, Tuva Novotny, Ben Whishaw, Amelia Warner, Monet Mazur, Luke de Woolfson, David Williams, Will Adamsdale, David Walliams, Gary Love, Johnny Shannon, Rüdiger Rudolph, Ralph Brown, Alfie Allen, Josef Altin, James D White, Anna Madeley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 970
Filmnummer 35874

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dream
2018-09-25
Den kunde gjorts bättre, men ändå lite underskattad och fått ovanligt hård kritik för att Regissören: Stephen Woolley framstod både Brian Jones och Keith Richards till kvinnotjusare samt efter för mycket knark till kvinnomisshandlare och det gillade framförallt inte Keith Richards fans... - (Men sanningen är att ingen förutom "Keefs" vänner, flickvänner och dem som jobbade nära Mr. Richards på den tiden vet hur han var privat! Fansen har ingen aning så enkelt är det!..) Så det kan mycket väl ha varit sant... Dock så är själva poängen här ifall Brian Jones blev mördad eller inte och det är inte omöjligt att han blev. "Anna Wohlin" - Brian Jones sista flickvän skriver att han blev mördad i boken ”The murder of Brian Jones” så det är nog en bra ide att läsa den boken innan man recenserar filmen.
Stygga-Vargen
2016-10-24
Väldigt bra film med väldigt bra skådespelare och mycket bra musik.
miwck
2012-05-14
Trean baseras på att jag gillar det visuella så jävla mycket, dessutom känns Gregorys rollprestation trovärdig. Likaså gillar jag porträtteringen av Anita Pallenberg. Däremot finns det, utöver den uppenbara glorifieringen av Jones, en hel del störmoment: gillar inte det man får se av Keith Richards, hantverkaren är rent ut sagt motbjudande och filmen har gått miste om så många poänger som borde varit givna.
Oidipussy
2012-02-11
Vad är poängen med att samtidigt bara välja skådisar pga hur mycket de liknar orginalen, och sen ändå hitta på en massa skit?
johansk8
2011-07-18
Väckte mycket uppmärksamhet när den kom. I alla fall på Stockholm filmfestival där jag var volontär. Förmodligen var det för att Tuva Novotny var med. Det är en riktigt kass film. Innehållslös och dåliga skådespelare.
HerrFågelsaft
2010-11-27
Väntade mig en dokumentär med mycket musik och så en bra dödsscen. Fick i stort sett fiction, inga Stoneslåtar och en massa tråkiga tillbakablickar. Hantverkaren Thorogood borde kunnat skrivas och spelas mycket bättre. Filmen verkar handla om att Brian Jones inte gör något särskilt. Dödsscenen visas omedelbart, som i Sunset Boulevard, men utan att ge tillnärmelsevis samma suspens.
AddeColciago
2010-10-18
Jag är tudelad, men i slutändan gillar jag nog ändå Stoned. Den är feg och försöker mer idolisera än porträttera, men den fina tidsmiljön och Gregorys tolkning av Jones gör att jag ändå finner Stoned vara en sevärd och intressant upplevelse.
Goham
2010-10-10
Verkade bra å ville se Tuva, men det var så trist att jag stängde av.... därav 1an
AlabamaWorley
2010-01-21
Men gud så dåligt. Hade kunnat bli en bra film, men allt är sååå platt!
kosmoskatten
2010-01-10
Filmer utan sympatiska karaktärer blir sällan bra.
Visa äldre kommentarer »