Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Stolthet och fördom


! centrum står familjen Bennets fem döttrar Elizabeth, Jane, Lydia, Mary, och Kitty. En dag flyttar den rike ungkarlen Mr Bingley till trakten. Han faller snart för familjen Bennets äldsta dotter, Jane, och Mrs Bennett tror att hon säkrat framtiden för en av sina döttrar. Men i Mr Bingleys sällskap följer också en krets av välbärgade människor ur Londons societet. Bland dem Bigleys gode vän, den snygge, men snobbige Marc Darcy.


Originaltitel Pride and Prejudice
Alternativ titel Pride & Prejudice, Stolthet & fördom
Regissör Joe Wright
Manus Lee Hall
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Talulah Riley, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan, Donald Sutherland, Judi Dench, Tom Hollander, Brenda Blethyn, Claudie Blakley, Simon Woods, Kelly Reilly, Rupert Friend, Tamzin Merchant, Penelope Wilton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7317
Filmnummer 28201

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av jevlageek
Jag såg denna film på bio nästan direkt när den kom ut. ”Äntligen” var min tanke, helt ovetande om att det redan fanns en filmatisering av Stolthet och Fördom. Handlingen är i och för sig de...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av LaszloKovacs
Skönheten ska ligga i betraktarens öga men varför ta några risker verkar det brittiska filmbolaget \"Working Title\" ha resonerat när de bestämt sig för att mjölka gamla pålitliga Jane Austen...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2022-05-13
Har inte sett tidigare filmatiseringar av denna Jane Austen-roman från tidigt 1800-tal (jag har inte heller läst boken). Detta är inte så konstigt, det här inte är min favoritgenre. Så några förutfattade meningar eller större förväntningar inför titten fanns inte. Nu när jag sett den kan jag konstatera att storyn varken berörde eller intresserade mig (alltså, som förväntat). Men Joe Wrights filmatisering är otroligt välgjord och vacker. Härliga och levande scenerier som är fångade med långa tagningar. Så visst är filmen sevärd bara av den anledningen. Bra och snyggt jobbat.
Supernaut
2018-10-23
Charmig inspelning av Austenklassikern.
V70
2018-10-03
Sugig version med vidrigt soundtrack. Serien från 1995 är så mycket bättre på alla plan.
Rai
2018-01-23
Helt enkel usel!!!
NeedHelp
2016-04-29
Filmen är underbar, helt klart en stark 4a!
Krille80
2014-11-24
När dagens författare, till film, tv och böcker, endast har fantasi nog att beskriva stark kärlek genom att ha sexscener så är det skönt att någon gång gå tillbaka till klassikerna. En av dem är Jane Austen som fick kärlek att explodera genom endast ord och knappt någon beröring. Skådespelarna är väldigt duktiga och det lyser om Keira Knightley.
Floop
2014-08-29
"I love you but your family is poor and embarrasing!"
marlun7947
2014-04-20
Bra romantisk film. Tycker att Darcy påminner så mycket om de stackars tyska romantikerna, som led igenom alla kärlekshistorier. Fast ibland funderar jag på om inte Austen driver lite med dem och deras tungsinta allvar och ödesmättade bekännelser.
yrkeschaufföre
2013-10-25
Jaha, så jag hade sett den här förut. Jag höjer till en svag trea även om jag vidhåller att handling/dialog-kvoten bör ligga på minst 0,5. Samtidigt är det ju det typiskt engelska som tilltalar mig och den är ju romantisk så att det räcker och blir över.
HerrFågelsaft
2013-06-24
Riktigt snyggt foto och dekor/kostym är påkostat och bra. Historien är dessutom en av de bästa i genren, men blir å andra sidan rejält tillyxad och avkortad på duken i den här versionen. Finns det en TV-serie så tänker jag försöka se den. Denna film är snygg, men för ytlig.
Visa äldre kommentarer »