Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Star Wars: The Rise of Skywalker


"Star Wars: The Rise of Skywalker" är det nionde och sista kapitlet i den episka Skywalker-sagan. Det episka, avgörande slaget mellan det goda och det onda närmar sig. Hjältarna Rey, Poe och Finn fortsätter Motståndsrörelsens kamp mot Första ordningen, och Kylo Ren får ett meddelande från kejsaren Palpatine som troddes vara död.


Originaltitel Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Alternativ titel Star Wars 9
Regissör JJ Abrams
Manus JJ Abrams, Chris Terrio
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E Grant, Lupita Nyong'o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid, Billy Dee Williams, Greg Grunberg, Billie Lourd, Dominic Monaghan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 980
Filmnummer 134322

Recensioner

Skapad 2019-12-28 av Starkbröl
Sämre än Holiday Special! Clickbaitig rubrik, men jag står för detta. Det är den sämsta filmen i Star Wars-universumet. Recensionen innehåller spoilers. Vid rebooten av Star Wars-universu...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2023-02-26
Även om jag älskar Science Fiction, så har aldrig Star Wars- filmerna imponera på mig. De första filmerna var helt okej för sin tid, men sen tycker jag det hela har blivit ett uttjatat koncept...
Nathalena
2022-07-25
Gillar inte Rey karaktären, har svårt för att gilla dessa nya Star Wars filmer.
Dutch
2022-06-23
Vidrigt dålig, usch och tvi! Låt inte de här människorna ha något med Star Wars att göra i framtiden.
Saperda
2022-04-17
Diggar verkligen filmerna med Rey, explosiv matinéfilm när den är som bäst!
Starkbröl
2021-04-03
Ettan var solklar efter att ha sett den på bio, men nu när jag sett om den utan biografsalongens positiva påverkan måste jag säga att jag skulle ge den sämre om det gick. Den är obeskrivligt dålig. Allt är bakvänt och gjort på fel sätt. Jag skäms och var tvungen att stänga av en stund mot slutet för att hämta mig. Får The Last Jedi att framstå som ett mästerverk.
Stan
2021-01-15
fullständig jävla katastrof. sätter man mer än en 2a på denna måste man ju vara sopslut i huvudet
lucius
2020-11-20
Förstår inte hur Disney lyckas med bedriften att göra extremt långa filmer utan att lyckas vila i scenerna tillräckligt mycket för att man ska känna för karaktärerna. Kanske skära ner på bil-jakterna?
OffTheGround
2020-10-11
Gott tidsfördriv. Kan vi slippa mer av det här nu?
drl0g
2020-08-19
Nog för att Ep 8 inte skapade några bra förutsättningar för denna. Men det är ändå en oerhörd besvikelse. Man introducerar ett gäng totalt meningslösa karaktärer och halva filmen är en sämre National Treasure (huvudkaraktärerna måste hitta en karta som visar var kompassen till skurkens hideout är. Dessvärre får C3PO av någon anledning inte läsa kartan... herregud). Skurkens återkomst förklaras med ett vagt citat från prequels. Finn och Poe gör egentligen inget i filmen, Rose som hade en stor (och kass) roll i förra filmen får på sin höjd en handfull meningar dialog. Lando hittas av en ren slump på en marknad. Filmens enda kvaliteter är det grafiska och ljudet. Svag 2a, sämsta Star Wars sedan Phantom Menace.
WillyV
2020-06-17
Stark trea, klart underhållande och i mitten bland de nio filmerna.
Visa äldre kommentarer »