Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Star Trek: Into Darkness


När besättningen på Enterprise kallas hem stöter de på en ostoppbar kraft inifrån den egna organisationen. Den har raserat flottan och allt det står för, vilket resulterat till en värld i ett tillstånd av kris. Kapten Kirk startar en människojakt i en numera krigshärjad värld för att fånga en man med massförstörelsevapen. Eftersom våra hjältar drivs in i ett episkt schackspel på liv och död kommer kärleken att utmanas, vänskap kommer att slitas sönder och uppoffringar måste göras för den enda familjen Kirk har lämnat: hans besättning.


Originaltitel Star Trek Into Darkness
Alternativ titel Star Trek 2
Regissör JJ Abrams
Manus Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Alice Eve, Bruce Greenwood, Peter Weller, Noel Clarke, Nazneen Contractor, Amanda Foreman, Leonard Nimoy, Aisha Hinds, Sean Blakemore
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3792
Filmnummer 102306

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av spitfire_88
Är i skrivande stund direkt hemkommen från bion, och fortfarande slagen av briljansen i den nya Star Trek filmen! Uppföljaren till J.J Abrams minst sagt lyckade re-boot från 2009 sätter högsta ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
Into Darkness är den andra delen i JJ. Abrams reboot av den legendariska sci-fi-sagan. Vi får återigen bekanta oss med den eklektiska besättningen på det ironiska skeppet Enterprise, främst huvu...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Jules4893
[-]Innan jag började se Star Trek: into darkness, tänkte jag snabbt återberätta Star Trek från 2009 för mig själv. Det var knappt 4 år sedan den kom och ändå har jag svårt att minnas den ex...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2021-07-29
Klart bättre än första filmen, detta var väldigt bra och mycket spännande rymdaction och jag kan väl förstå varför alla star trek nördar klagar då detta inte riktigt känns som Star Trek utan mer som riktigt bra sci-fi action i ren allmänhet men eftersom jag själv aldrig varit något fan av franschisen utan tyckt att den är rätt fånig och barnsligt tråkig så gillar jag dessa nyskapande Star Trek filmer av JJ Abrams, denna andra film är snäppet vassare än första filmen men det är nog för att skådisarna är mer varma i sina kläder här och gör sina roller med mer inlevelse, sen gör Benedict Cumberbatch en helt makalöst bra roll som filmens skurk, det är spännande, snygga effekter, snyggt foto och välgjord sci-fi action, detta är dock hur nya star wars borde ha varit istället för det skräp vi fick där, jag gillar detta trots att det är andra omgången jag ser filmen, den gjorde sig dock bättre på en stor bioduk men håller även bra hemma och nu har det kommit sammanlagt tre nya Star Trek filmer med samma skådisar som ska utspela sig när karaktärer som Spock och Kirk är unga och detta är den bästa av dom alla tre utan tvekan, gillar den mer vuxna och lite mörkare tonen och betyget blir snäppet över första filmen...en svag 4:a alltså
BarryHero
2020-05-25
Inte lika bra och och stark storymässigt som föregångaren från 2009 men ändå härliga rymdmiljöer och ett coolt framtida San Francisco. Är mer imponerad av Star Trek-världen än Star Wars eftersom Star Trek i större utsträckning bygger på vetenskap och science fiction medan Star Wars är mer mot fantasyhållet. Bra skurk i otäcke Khan.
Murvel48
2017-02-19
Lite småtråkig - speciellt som man på förhand vet att varje hotfull situation löses när det är en sekund kvar.
HasseV
2016-09-25
Rätt ok. standard amerikansk actionmusik, standard slå varandra flygande på cgi...standardfilm som inte gör något intryck utan glöms snabbt.
Nemralis
2016-08-04
Såg om den nyligen för första gången sedan den gick på bio. Bättre än jag minns den, mycket närmre en fyra i betyg nu!
JimmyChris
2016-07-27
Börjar bra men som vanligt kan inte J J Abrams knyta ihop säcken och andra halvan blir cgi runk - tänk er en blöt fis som tynar ut... Långsamt...
BrutusBeefcake
2016-07-17
Faktiskt snäppet bättre än första filmen, mycket tack vare Cumberbatch. Men det är på tok för lite klingons! (8+/15)
sennight
2016-07-16
jag känner mig kränkt av den här filmen. kränkt!
Tsurugi
2016-03-03
Så där ja, mycket bättre än förra filmen. Fin hyllning mot slutet till den bästa Sci-Fi rullen någonsin (Wrath of Khan). Jag kände mig ganska neutral till förra filmen men denna tyckte jag var riktigt bra faktiskt, alla karaktärerna är bättre denna gången. Ser fram emot nästa film.
AjaxSwan
2016-02-08
Cumberbatch-dominerat spektakel som underhåller, men saknar djup och empati. Välgjort men obefintlig karaktär-interaktion gör att man inte fastnar. 3:a (6/10)
Visa äldre kommentarer »