Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Star Trek III


Admiral Kirks seger över Khan, och skapandet av planeten Genesis betyder ingenting. Spock är död och McCoy håller oförklarligt på att drivas till vansinne. Men med ett överraskande besök från Spocks far, Sarek, följer ett förbluffande avslöjande: McCoy hyser Spocks levande väsen. Med två lidande vänner, varav den ena lever och den andra inte gör det, försöker Kirk hjälpa dem genom att stjäla U.S.S. Enterprise och trotsa Stjärnflottans karantän av planeten Genesis. Men klingonerna känner också till Genesis och skyndar iväg för att möta Kirk i en dödlig sammandrabbning.


Originaltitel Star Trek III: The Search for Spock
Alternativ titel Star Trek III. Jakten efter Spock, Star Trek III - Spocks återkomst, Star Trek 3
Regissör Leonard Nimoy
Manus Harve Bennett
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, Christopher Lloyd, Nichelle Nichols, Walter Koenig, George Takei, Mark Lenard, Merritt Butrick, Robin Curtis, Stephen Liska, John Larroquette, Scott McGinnis, James Sikking, Judith Anderson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1809
Filmnummer 1333

Recensioner

Skapad 2019-10-25 av marfil
Titeln på den här filmen säger allt, och avslöjar förstås också vem det var som dog/försvann i \"Star Trek II\" och som nu ska återfinnas. Filmen tar vid direkt där \"Star Trek II\" slutade ...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-10-11
13 år senare och med hela originalserien i bagaget är jag benägen att tycka att jag var väl hård första gången jag såg denna. Visst är det fortfarande ett nedköp från den härliga Wrath of Khan, men det finns också mycket bra här. Det känns som ett äventyr där hela besättningen får sin tur i rampljuset, något som serien hade kunnat gjort bättre när de ändå hade hela 80 avsnitt på sig. Kirk känns ganska pigg och Shatner gör en bra insats som är lite mer nedtonad än vad han brukar vara. Effekterna har till stor del åldrats riktigt dåligt men det skapar ändå en lite fin 80-talskänsla. Det blir också lite för mycket mysticistiskt mumbojumbo över det hela, men med premissen var det väl oundvikligt. Christopher Lloyd sköter sig bra som Klingon ändå, han livar upp även om hans Doc Brown skiner igenom all makeup. Ett gäng riktigt Star Trekkiga dialoger får vi också och James Horners musik är bra härlig också. Nej jag tror bestämt att det blir en höjning, men kanske är denna film mindre bra på att stå på sina egna ben, kontexten gör mycket. Inte den starkaste 3an men den måste ändå till slut sättas. -------- 25/8-09 Sämre stämning, sämre handling och sämre skurk blir också till en sämre film. Christopher Lloyd som klingonskurk känns ju dom en jävla lulz-casting, vem fan kom på den idén? Känns nästan från början ganska seg och ointressant och det blir knappast bättre ju längre filmen, och jag, lider. Dessutom lite billig humor när Bones ska leka Spock vilket inte alls funkar. Ser redan fram emot fyran som, om minnet är intakt, förmodligen är hästlängder bättre. En ganska stark 2a ändå, det är ändå Star Trek och det väger ju upp i sig.
Rai
2017-12-18
Nä, tyvärr har aldrig var förtjust i Star Trek- filmerna eller serierna, undantag: Star trek- voyager, som jag faktiskt tycker är riktigt bra...
MaxMackan
2017-01-29
Det sämsta med filmen är det faktum att den alls existerar(för att den förminskar och gör något billigt av den yttersta uppoffringen) och den märkliga moralen i filmens sista tredjedel. Men det är en spännande och film i övrigt, som känns väldigt mycket Star Trek. Besättningen som rebeller och utbrytare är filmens absoluta högmärke.
Halofreak92swe
2016-12-15
Jag kan inte låta bli att jämföra Star Trek med Star Wars och det är så stor skillnad i kvalité haha. Den här filmen är nog en av de sämsta i Star Trek-serien. Långsam, småtråkig, löjligt fula effekter där man tydligt ser små misstag osv. Den nya serien med hittills 3 filmer är ju så mycket bättre, inte i klass med Star Wars dock ;)
Afflicter
2016-10-21
Vulcans med läppstift... Så utomordentligt fånigt. Den här sticker inte direkt ut bland Star Trek-filmerna.
Mat1az
2016-07-20
Spelar på samma nivå som ett helt okej avsnitt från serien, den är klart bättre än de två första . Christopher Lloyd som Klingon var rätt underhållande.
LTT86
2015-09-13
Jag tittade på grund av Lloyd, ingenting annat.
eandersson
2015-02-01
Nu sjönk vi tillbaka till en 3a i betyg, dock fortfarande bättre än den första filmen men en bit från The Wrath of Khan. Karaktärerna och den klockrena castingen gör egentligen att samtliga filmer inte kan vara dåliga. DeForest Kelly som Doctor Leonard McCoy är min favoritdoktor ur samtliga Star Trek-serier. Tyvärr saknar han sitt replik-bollplank, Spock, i den här filmen vilket drar ner den lite då det är just den trion och deras kemi (Kirk, McCoy, Spock) som gör serien och filmerna så bra, tidlösa rent av. Christopher Lloyd fungerar ok i sin roll som antagonisten, inget spektakulärt med andra ord.
Grillo
2015-01-21
Antagligen den bästa av de udda filmerna ur originalserien. Märks att den inte riktigt täckte hela speltiden eftersom det var så mycket upprepningar och dötid dock. Dock kul att man får se lite mer avslappnade miljöer och gängets lite mer rebelliska sida. Scenen där klingonerna luras av Kirk är också en av de mest klassiska scenerna i Star Trek någonsin.
Zarquon
2014-12-24
En söndagspromenad bland Trek-filmerna.
Visa äldre kommentarer »