Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Star 80


Verklighetsbaserad berättelse om Dorothy Stratten som 1980 blev Playmate of the Year. Hon upptäcktes av den halvkriminelle Paul Snider. Han lyckades få in henne i Playboy och de gifte sig. Dorothy fick filmroller och arbetade ofta borta. Men när hon blev en större stjärna blev Snider allt elakare och mer svartsjuk.


Originaltitel Star 80
Regissör Bob Fosse
Manus Bob Fosse
Genre Drama, 80-tal, Biografi
Skådespelare Mariel Hemingway, Cliff Robertson, Eric Roberts, Carroll Baker, Roger Rees, David Clennon, Josh Mostel, Lisa Gordon, Sidney Miller, Tina Willson, Cis Rundle, Shelly Ingram, Jordan Christopher, James Luisi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 380
Filmnummer 3914

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LuxLisbon2
2014-08-16
Fangar framgångsrikt mitt intresse pa flera plan.
Albion
2011-11-15
En intressant biografi-film om ett tragiskt livsöde. Jag blir lite nyfiken att läsa mer om detta och att hon blev den kände regissören Peter Bogdanovichs flickvän gör historien än mer intressant. Eric Roberts gör sin rollfigur på ett minnesvärt sätt. En riktigt svin och mer sliskig karaktär får man leta efter. Att casta Mariel Hemingway i huvudrollen är lite överraskande. Hon är i och för sig ganska porträttlik och framstår ju som hellylle och oskulden själv. Frågan är väl bara hur väl det stämmer med verkligheten. Hur som helst så är Mariel en av mina favoriter allt sedan hon gjorde en skön roll i Woody Allens Manhattan. Star 80 blev Bob Fosses sista film och han avslutade med den äran. Betyget blir en svag 4;a, dvs 4-
FilmGuden
2011-10-06
Intressant intrig som för mig sänks av vetskapen om att den är verklighetsbaserad. Eric Roberts är obehagligt bra.
produr
2010-02-26
ojojoj eric roberts är bara bäst på att spela sliskiga typer
Brigante
2009-05-18
Kan nog mycket väl vara en av åttiotalets bästa och mest överraskande filmer. Hemingway är mycket bra och väldigt vacker i huvudrollen och Eric Roberts kan nog i och med denna film inkassera sin bästa insats någonsin.
deppen
2008-08-22
Jag tycker Star 80 var bra! Tragisk historia som jag oxå sätt någon dokumentär om någongång. Eric Roberts e väl ok? I alla fall i denna rulle.
Totenkopf
2008-07-25
Har för mig att man tyckte att den var rätt ok då man såg den, har för mig att den hade verklighetsbakgrund.
staten
2008-07-21
Kul att så många tycker att Roberts gör en dålig roll. Jag tycker att han är grym. Väldigt "färgstrak" får man väll lov att säga men jag tror att många blir avtända av hans framträdande för at han är så ful i filmen. Den där jävla mustachen. Briljant.
Albion
2008-07-21
Zappade fram denna filmen och småtittade ett tag och jag kan bara konstatera att jag är mycket förtjust i Mariel Hemingway som skådespelerska. Hon var enastående i Manhattan och mycket bra även här. Tyvärr är det en avklädd roll och det stör mig en hel del dock.
Robodan
2008-07-20
Imponerades inte så mycket av Roberts och faktiskt inte heller av historien även om den bygger på verkligheten.
Visa äldre kommentarer »