Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Stålmannen går på en krypto-nit


Stålmannen åker hem till Smallville och retar upp Ross Webster som vill ha monopol på olja. Datageniet Gus Gorman får i uppdrag att sätta Stålmannen ur spel, vilket han nästan lyckas med, med en bit nästan-kryptonit...


Originaltitel Superman III
Alternativ titel Stålmannen 3
Regissör Richard Lester
Manus David Newman, Leslie Newman
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Christopher Reeve, Richard Pryor, Jackie Cooper, Marc McClure, Annette O'Toole, Annie Ross, Pamela Stephenson, Robert Vaughn, Margot Kidder, Gavan O'Herlihy, Nancy Roberts, Graham Stark
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2601
Filmnummer 4752

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
När allt rabalder kring Superman II lagt sig – där alltså den ursprungliga regissören Richard Donner fick sparken och ersattes av Richard Lester, som ändrade historien men ändå använde det me...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2018-10-25
Den var okej!
Robkiller
2018-01-21
Den första filmen var seriös, andra halvseriös och den här totalt oseriös.. full med usla skämt och komiska situationer som inte är roliga överhuvudtaget... sedan är det ju trots allt lite charm i det hela, men inte mycket...
Rai
2017-12-23
Fånig!!!
Stygga-Vargen
2016-07-21
Sämsta Stålis-filmen jag sett! Den är väl inte helt askass då den har sina stunder men jämfört med de två första filmerna håller den inte måttet!
myslas
2016-02-07
Fördelen med den här filmen jämfört med de två tidigare är att det inte längre går att missta den för vilken typ av film det är. De har gått all in på parodi-vinkeln och det kan man väl göra men problemet här är att det inte är en särskilt rolig parodi. Manuset är en katastrof där det mesta saknar all form av logik. Dessutom är den alldeles för lång, ingenting händer under långa stunder. Richard Pryor gör sin grej men känns väldigt malplacerad här. Han är dock den som är rolig lite då och då. Annars är själva idén med en ond Stålmannen intressant och scenen med fighten mellan Stålmannen och Clark Kent visar hur bra det kunde ha blivit.
Noseman2005
2015-07-29
Den funkar tack vare Pryor och Reeves. Men att kalla den bra är ändå en överdrift, även om jag gillade den bättre än tvåan. 5/10
Bumbi78
2015-01-20
Daterad som skam och den togs ej emot med glädje ens när det begav sig 1983 då den drar mer åt komedi. Men så här drygt 30 år senare är den kanske inte bättre, men definitivt väldigt charmig. Humorn är dock ett gissel och Pryor är hemskt malplacerad, men budgeten var för tiden hög och de många effkterna håller fin klass och är inget de skulle skämmas för. Om man ser den för vad den är har man åtm en riktigt underhållande film.
Krille80
2015-01-02
Jag låg i soffan och zappade mellan kanalerna då jag fångade inledningen av denna film och den härliga filmade kedjereaktionen av humoristiska händelser. Jag såg samtidigt Richard Pryors namn och hann tänka vilken av hans komedier detta kunde vara. När det sedan visade sig vara Superman III blev jag förstummad och tänkte att då kan väl inte en Superman-film börja. Jag har uppskattat de två tidigare Superman men detta var inget vidare. Att filmen har fyllts med massa tramskomedi sänker den.
filmfreak1
2013-12-19
För lite Margot Kidder, för mycket allt annat.
idd
2013-11-24
superdatorn är lätt en av filmhistoriens bästa skurkar, men tyvärr gick de loss lite väl med tramshumorn i den här uppföljaren..
Visa äldre kommentarer »