Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Stalingrad


När de tyska styrkorna får order om att aldrig kaputilera, skickas över två miljoner ryssar och tyskar in i döden i det som kom att bli Tysklands fall under andra världskriget, slaget vid Stalingrad.


Originaltitel Stalingrad
Regissör Joseph Vilsmaier
Manus Jürgen Büscher, Christoph Fromm, Joseph Vilsmaier, Johannes Heide
Genre Drama, Krig, 90-tal
Skådespelare Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jochen Nickel, Sebastian Rudolph, Dana Vávrová, Martin Benrath, Sylvester Groth, Karel Hermánek, Heinz Emigholz, Ferdinand Schuster, Oliver Broumis, Dieter Okras, Zdenek Vencl, Mark Kuhn, Thorsten Bolloff
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3601
Filmnummer 3571

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2020-06-15
Lyckades aldrig hålla reda på vem som var vem, vilket gjorde det väldigt bökigt att engagera sig i filmen. Men det var en riktigt rå och brutal skildring av krig som alltid brann till ordentligt så fort kanonerna avfyrades. Så absolut är det en sevärd film av den anledningen. Kanske hänger man med bättre vid en omtitt, om det blir en sådan.
Rai
2018-03-08
Riktigt bra film!
RustyFilm
2016-12-10
En oglamorös och hjältebefriad krigsberättelse om Tysklands misslyckade försök att inta Stalingrad, 1943. Den innehåller väldigt lite action men mycket av förtvivlan, gråt, rädsla och "skita på sig". Känns realistiskt, att det är tyska skådespelare bidrar nog till den känslan.
Commandante
2016-11-05
Helt klart en av de bästa filmerna om Andra världskriget. Ingen glamour, inga hjältar, bara vidrig skit.
Dream
2016-08-13
"Kämpa till sista man!" -sa Hitler. och det var precis vad dem Nazistiska soldaterna tvingades göra ifall dem så ville eller inte där ute i kylan! Har man läst historian eller sätt dokumentärer om Stalingrad så vet man att den här filmen är realistisk berättad! Så här ser det ut på riktigt i ett krig, här fanns inga hjältar, utan bara elände, misär och död. Helt klart en av världens bästa krigsfilmer.
snideby
2016-01-30
Potentialen för att kunna bli ett episkt krigsdrama fanns där, men dit når vi aldrig. Efter två timmar har jag fortfarande inte lärt känna någon av karaktärerna och en alldeles för hoppig story gör det svårt att greppa handlingen. Den riktigt dåliga dubbningen och ljudet gör det dessutom ännu svårare att få någon kontakt med det jag ser.
Mortiis
2014-12-21
En film jag velat se i tio års tid utan att det blivit av förrän nu. Kylan, vätan och misären går verkligen rakt genom rutan. Inte i klass med exempelvis Das Boot, men riktigt bra.
Krille80
2014-11-08
Det är svårt att säga något dåligt alls om Stalingrad. Detta är en riktigt bra filmatisering av krigets vansinne, och början till tyskarnas fall under andra världskriget. Istället för att glorifiera kriget och göra alla till hjältar här visas istället krigets baksida i en väldigt målande beskrivning. Viktig och väldigt väldigt påträngande film. 3+
LacombeLucien
2014-05-30
En av de bästa WWII-filmerna.
Valarn
2014-05-22
Skrattretande uselt skådespeleri. Tänka sig att denna är drygt 12 år nyare än Das Boot och ändå så dålig. Superbesviken. Sällen en REK 4:a transformeras till betyg 2. Skådespeleri och dubbning likt en 60-talsfilm.
Visa äldre kommentarer »