2.1
1996
USA
81min
IMDb
Specialagent Dick Steele omintetgör den djävulske mästerhjärnan Rancors planer, men hamnar i ett trauma när hans älskade Victoria dödas. Rancor kidnappar Victorias dotter Barbara och hotar att spränga världen i luften om han inte får tillgång till ett microchip som kan få honom att regera världen. Steele blir anlitad för att lösa det hela. En kavalkad av parodier på filmer som "Speed" och "Pulp Fiction".
Originaltitel |
Rick Friedberg, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, Dick Chudnow |
Genre |
Komedi, Action, 90-tal |
Skådespelare |
Leslie Nielsen, Nicollette Sheridan, Andy Griffith, Marcia Gay Harden, John Ales, Stephanie Romanov, Barry Bostwick, Charles Durning, Elya Baskin, Mason Gamble, Carlos Lauchu, Robert Guillaume, Clyde Kusatsu, Alexandra Paul, Ray Charles, Pat Morita |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
6064 |
Filmnummer |
3255 |
När den onde General Rancor stjäl ett datachip som kan leda till jordens undergång finns det bara en man som kan stoppa honom, agent WD-40 Dick Steele (Leslie Nielsen). Tillsammans med pangbruden V... Läs mer »
Komedi med Leslie Nielsen i samma klass som Den \"nakna pistolen\". Men vi får följa den hemliga agenten Dick Steele istället för polisen Frank Drebin.
Barbara Dahl (Stephanie Romanov) är hemlig... Läs mer »
Såg denna som barn och skrattade hejdlöst. Såg om den som mer erfaren tonåring och kunde då se hur den inte riktigt nådde upp till samma nivåer som t ex Hot Shots eller första Nakna pistolen. Idag har jag förstått att den räknas lite grann som övergångsfilmen från parodifilmens storhetstid (1980 till hit) och möget som skulle prägla 00-talet. Denna film är ju rentav skriven i huvudsak av idioterna som skulle komma att göra skit som Disaster Movie då. Men nu vill jag nog ändå ge Spy Hard lite upprättelse. Det här är ju tamigtusan kalaskul! Okej, en del finess saknas, och finalen är inte hellyckad, förstår lite varför jag inte mindes något av slutfighten sedan förra gångerna jag såg filmen. Men överlag är detta bara underbart urfånigt. Nielsen, alla cameos, Durnings förklädnader... älskar man parodifilmer är denna ett sant måste! Synd att det dog ut efter det här.
Sjukt crazy humor då den är i sitt esse"%).Tror regissören inte glömde bort många filmer att göra narr av heehee=) Det mest roliga & störda är när Charles-Durning konstant gömmer sig förklädd som möbler lol)
Klassisk 90-talskomedi i sann Leslie Nielsen-anda. Jag förstår att jag satte en 3a på denna back in the days och jag behöver inte skämmas alltför mycket för den. Hagelbrakarhumorn träffar förvånansvärt mycket även om det naturligtvis också ofta är bra fånigt och inte speciellt kul. Självklart refereras det friskt till andra filmer men det är också kul att se alla cameos som filmen bjuder på. Bond är väl den mest uppenbara referenspunkten och båda intro och outro levererar. Sen blir det också lite gubbigt ibland men det är väl ändå nånstans inte värre än mycket annat från den här tiden. Den här når väl inte upp till Nakna Pistolen-nivå men sämre komedirullar kan man ju hitta i genren, en stark 2a.
Denna komedi med din en till att skratta lite. För Leslie Nielsen han är väldigt någorlunda klockren i sina komedier.
Inte lika bra som the naked gun men riktigt skön ändå!
Fantastisk i sina bästa stunder, men mer ojämn än exempelvis Naked Gun. Bäst är direktörn, med sina innovativa kamouflage.
Ganska rolig faktiskt!!! Och parodin när de dansar tagen från Pulp Fiction är så jävla rolig att jag asgarvar...
Mycket fanservice, ordvitsar (även om dåliga, så dåliga att dom blir fniss-roliga). Oförtjänt dåligt ryckte, men utdaterad idag som så mycket annat från den tiden.
Extremt barnslig och framförallt daterad humor som med Nielsen i huvudrollen lätt sätts ihop med Nakna Pistolen. Spy Hard är dock sämre än de filmerna, men visst fanns det ett och annat lyckat skämt.
Nu satt jag å såg om den igen, jag tänkte på Jonny English som är bättre. En rolig episod är Ensam hemma-parodin, så borde det väl sluta i originalet åxå?