billiga elavtal

billiga elavtal
3.4

Spring Uje spring

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i Stockholmsförorten Bredäng.

Originaltitel Spring Uje spring
Alternativ titel Run Uje Run
Regissör Henrik Schyffert
Manus Uje Brandelius
Genre Drama, Komedi, 2020-talet
Skådespelare Uje Brandelius, Therese Hörnqvist, Bixi Brandelius, Vega Brandelius, Irma Schultz, Anders Bennysson, Henrik Svensson, Lina Selleby, Martin Aagård, Peter Bergared, Marie-Chantal Long, Birthe Wingren, Maja Långbacka, Dominik Henzel, Johan Jonason, Helena Lindgren, Melody Farshin

Dele
2024-10-21
Lågmäld och finstämd med en del kul grepp. Och det mänskliga perspektivet gör att filmen inte känns som en vara. Uppfriskande.
BarryHero
2024-09-25
Gillade musiken och Uje och hans familj och kul koncept där de spelar sig själva. Uppfriskande också med en film som vågar vara cirka 75 minuter lång också. Det negativa är att filmen kryllar av massa vänsterpropaganda som de försöker köra ner i halsen på tittaren. Trist.
Bozze80
2022-02-01
Visst, den har helt klart sina poänger och flertalet starka scener, men som helhet så håller det inte. Hur den här kunde få Guldbaggen för bästa film är en gåta...
lucius
2022-01-24
Jädrar vad han är lik Paul Giamatti
StureStenhög
2021-11-09
Nej, det här var väl ganska blaskigt. Vi har sett många gå igenom liknande processer på film tidigare, och den här har inget nytt att tillföra det temat. Det är en ganska ytlig skildring, och någon riktig inblick i Ujes psyke får vi aldrig. Inte framstår han som speciellt sympatisk heller. Han ska förvisso ha cred för att han vågar framställa sig lite osympatiskt, problemet är snarare att han framstår som osympatisk även när han nog inte är menad att vara det. I övrigt blir det väldigt mycket trötta samtidsobservationer. Att låta en karaktär bli trött på skiten och bara börja säga vad han tycker kan ibland bli väldigt roligt, men det hade krävts att Uje antingen var en roligare personlighet eller en bättre skådespelare för att det skulle kunna få någon komisk effekt här. Han är ingen Larry David direkt, och därför faller det mesta platt. Även om det dock fanns något enstaka undantag som jag skrattade åt. Ska svensk film någonsin kunna rycka upp sig, så måste vi nog sluta prisa sådana här ointressanta produktioner
Purp
2021-10-07
flumfilm inte bra
KyLLo
2021-05-21
Bra rollprestationer av amatörskådespelarna och välproducerat. Det slog mig att det på senare år är dåligt med svenska filmer om "vanliga" familjer (bortsett från dokumentärer). Ofta är det komedier, väldigt dramatiserat eller att man inte får komma tillräckligt nära. Här är en stor del av filmen inspelad hemma hos familjen, så man kommer bokstavligen nära personerna och verkligheten. Men jag gillar inte temat sjukdomar och vita lögner. Även om den är verklighetsbaserad får jag känslan av att det är Henrik Schyfferts film som han vill tillägna Uje Brandelius. Humorn är så onaturlig och det kan mycket väl vara Schyffert som ligger bakom den. I en artikel läste jag att Ujes familjemedlemmar var nöjda med filmen. De vittnade om att den var som i verkligheten men med vissa förändringar, och talade även om filmen som ett familjeminne för framtiden. Det var trevligt att läsa.
plox
2021-05-05
Det bästa det här landet har producerat i filmväg sedan Fucking Åmål. Snudd på fullpott. Wow.
DrVergerus
2021-05-03
Med tanke på vilka som gjort den anade jag att den skulle vara hemsk, och så var det. Full av vänsterpropaganda. Vulgär, obehaglig, ointressant. Det säger mycket om dagens samhälle när denna utses till Bästa film.
vonadel
2021-04-29
Var väldigt sugen på att se denna, bl a för att den har blivit höjd till skyarna i många sammanhang. Och sen är det ju alltid intressant när Schyffert är inblandad. Lever den upp till förväntningarna? Nja, inte riktigt, men nästan. Helt klart sevärd. Både rolig o tänkvärd. 7/10