Spooky Buddies
Disneys oemotståndliga talande valpar är tillbaka i en helt ny långfilm. Den här gången hamnar de långt hemifrån på en mystisk herrgård där något verkligt kusligt pågår. Med hjälp av några nyfunna vänner - bl.a. ett snällt spöke - blir det här spännande äventyret läskigt roligt! I kampen mot en elak hund måste valpgänget och deras nya vänner, Pip, Zelda, Rodney och Skip stoppa Warwick the Warlock - och rädda världen från hans lömska planer.

Originaltitel | Spooky Buddies |
Regissör | Robert Vince |
Manus | Robert Vince, Anna McRoberts |
Genre | Familjefilm, 2010-tal |
Skådespelare | Sierra McCormick, Harland Williams, Elisa Donovan, Jennifer Elise Cox, Tucker Albrizzi, Sage Ryan, Brendan Meyer, Max Charles, Pat Finn, Nels Lennarson, Jake Johnson, Rance Howard, Skyler Gisondo, Michael Teigen, Frankie Jonas (röst), Debra Jo Rupp (röst) |
De tidigare Buddies-filmerna har varit Robert VInce när han är som allra tröttast, och man hade väl befarat att det skulle fortsätta så, men här släpper han plötsligt lös sina demoner och låter dem härja fritt, och då blir det också härlig underhållning av det hela. Buddiesarna är förvisso fortfarande ganska usla karaktärer, men den här gången introduceras vi till inte mindre än tre nya riktigt högklassiga karaktärer i form av Warwick the Warlock, The Howlloween Hound, och framför allt den fantastiska Frankendude. Storyn är förstås obegriplig även för oss fullvuxna karlar, men att försöka få ordning på Vinces kaosartade idévärld är trots allt en stor del av nöjet. Skulle gladeligen ge upp några valpsjälar för fler Buddies-filmer i den här klassen
Spooky Buddies är en film som är minst sagt missförstådd. Många kritiska röster höjs mot Robert Vince men här har han ju utan tvekan nått zenit av sin hundfilmskarriär. På IMDB är detta rankat som hans åttonde bästa film men för egen del kommer den upp på topp fem utan större problem. Hundjävlarna från titeln, de s.k. "buddiesarna" är ju outhärdliga, animationerna när de pratar är skitfula och de säger ingenting av värde. Men det är ju sen gammalt och de har väl för evigt fastnat i den lila källaren av mediokritet och förväntningarna var därmed lågt satta inför denna 11e upplaga av Bud/Buddies-filmerna där ingen av de 10 föregångarna nått upp till en 3a. Så glider dock Warwick the Warlock och hans kompanjon The Howlloween Hound in i handlingen och omkullkastar alla teorier. Med sin förslavade surfande black face-kompanjon Frankendude livar de verkligen upp hela filmen och till slut är det inte ens speciellt svårt att drämma till med 3an. Som så många gånger förr i historien får bibeln en särskild betydelse och det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta över Vinces budskap. De kristna moralkakorna hålls dock denna gång på en ganska mild nivå och det höjer givetvis helhetsintrycket. Vince visar här att han inte behöver apor för att göra roliga filmer, en tumme upp till djurfilmsmästaren.
Jag tycker den är söt
hatar filmer när hundar och djur pratar så orealistiskt!:/ Det känns så billigt skit!:O spyyy--
Haha. Har inte sett någon av dem men älskar att denna film har ett frågetecken och de 4 liknande filmerna har en ledsen smiley.