Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Spionen som kom in från kylan


I det kalla krigets Berlin. Den brittiske spionen Alec Leamas får till uppdrag att gå över till kommunisternas sida för att läcka felaktig information. Information som skall leda till att en högt uppsatt östtysk spionchefs lojalitet betvivlas av hans egna.


Originaltitel The Spy Who Came in from the Cold
Regissör Martin Ritt
Manus Guy Trosper, Paul Dehn
Genre Drama, Thriller, 60-tal
Skådespelare Richard Burton, Claire Bloom, Oskar Werner, Sam Wanamaker, George Voskovec, Rupert Davies, Cyril Cusack, Peter van Eyck, Michael Hordern, Robert Hardy, Bernard Lee, Beatrix Lehmann, Esmond Knight, Tom Stern
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 498
Filmnummer 1829

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2023-04-18
Trevligt att efter många år se om Martin Ritts spionthriller The Spy Who Came in from the Cold från 1965 (efter John le Carrés roman); det är en film som håller än. Richard Burton är mycket bra i rollen som Alec Leamas. Betyg 4.
Memmem
2023-01-20
Spännande spionfilm med små medel! Filmatisering av romanen från 1963 som väckte sensation med sitt aktuella tema från det kalla kriget. Subtilt drama med utmärkt skådespeleri från framför allt Richard Burton. Det svartvita dramat understryker den grå vardagen för spioner i Östeuropa som plötsligt lyses upp av hemska händelser. Det östtyska och det brittiska kontraspionaget ansågs som det skickligaste på respektive sida. Här förklaras det delvis i en driven intrig med gråa miljöer från arbetarstadsdelar, fängelser och gömställen för spioner. Överraskande händelseutveckling. Följsam musik. Betyg: 4-
Bumbi78
2022-08-28
Här fanns kanske en spännande och intressant story gömd, men jag upplevde den extremt tråkig med för många intetsägande karaktärer. Och varför göra en redan deppig film från 1965 svartvit?
Albion
2022-02-09
Omtitt efter drygt 17 år. Fortfarande en stark film i sann Le Carré-stil där fokus inte ligger på fysisk action utan är mer sublim och beräknande. Fina skådespelarinsatser från alla håll. Betyget senast var en stark 4;a och betyget får stå kvar även denna gång. 4+
okidoki
2022-02-03
Fascinerande och deprimerande
araka
2022-02-01
Ingen klassiker direkt. Känns lågbudget, speciellt jämfört med annat från den tiden som tex tredje mannen och vår man i Havanna.
JD
2022-01-28
Själva gråheten är kanske det viktigaste berättargreppet i denna film. Och intrigen är på en gång så enkel och så sofistikerad att den antar mytologiska proportioner. Förvånande fakta: Burton var 40 när han gjorde rollen, ser ut som 55. Bloom var 34, ser ut som 25.
hsimpson
2021-05-31
Ah, det är så snyggt! Bitter Burton briljerar. Stilsäker, bra dialog, och inte så invecklad story som jag befarat. Helnöjd!
V70
2018-08-29
Lite väl komplicerad intrig för min del. Svårt att hänga med i logiken, kanske är jag dum i huv'et... Tråkig Burton.
Bomkia
2017-05-19
Härligt kalla kriget-drama med ständigt irriterad Richard Burton. 4-
Visa äldre kommentarer »