Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Spindelkvinnans kyss


Två fångar delar cell i ett brasilianskt fängelse. Den homosexuelle berättar fantastiska filmhistorier medan den andre försöker hålla sig till den politiska verklighet som fängslat honom.


Originaltitel Kiss of the Spider Woman
Regissör Hector Babenco
Manus Leonard Schrader
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare William Hurt, Raul Julia, Sonia Braga, José Lewgoy, Milton Gonçalves, Míriam Pires, Nuno Leal Maia, Fernando Torres, Patricio Bisso, Herson Capri
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 297
Filmnummer 5988

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2018-11-06
Jag tycker om fängelsemiljön. Cellen ser kall och hård ut, men är ändå oväntat välutrustad och rymlig. Skådespelarna är bra och jag kommer inte ifrån att "den homosexuelle" liknar Lotta på Bråkmakargatan i början. Men handlingen är osammanhållen och amatörmässig. Den ena stunden långsam och tråkig teater, den andra fartfylld spänning i Bourne-anda (bäst i filmen). Sedan en totalt misslyckad upplösning på det.
sirkurt
2018-06-14
Vacker, välgjord och fascinerande film med fantastiskt skådespeleri som jag gärna ser igen.
92axha10
2017-09-23
En film som stannar i minnet
O´Reilly
2016-09-21
Kemin mellan Hurt och Julia är guld.
Raimo_1985
2016-09-01
En femma till film! Bland det bästa jag sett på mycket länge och jag motiverar det med det utsökta skådespeleriet från båda fångarna, även om jag tycker Raul Julia spelar ännu bättre än William Hurt. I övrigt bidrar den klaustrofobiska stämningen till att jag känner att jag är med om något stort framför tv:n.
Adoniram
2016-06-10
William Hurt är utmärkt, Raul Julia snäppet under, överlag bra skådespel med enstaka undantag. Intressant film som byter skepnad flera gånger. Mycket sevärd.
F-M-J
2015-07-14
Bländande foto och överlag en mycket bra filmproduktion där huvudaktörerna Hurt och Julia spelar ut hela sina register. Väl värd sin fyra.
Ful_fisk
2015-01-07
Fin rulle där William Hurt och Raul Julia spelar cellkamrater i ett fängelse. Mycket skådespelarnas show, inte minst Hurt, som vann en oscar. Absolut en sevärd film!
Krille80
2015-01-05
Jag fann mig uppskatta skådespelarna William Hurt och Raul Julia och deras prestationer i denna film. En film som jag tycker under första hälften ligger nära att vara lite tramsig men detta försvinner med den vändning som filmen tar för att gå vidare med den andra hälften. Jag känner att skådespelarna och speciellt William Hurt är sevärd men samtidigt får jag inte ut så mycket av filmen och detta är inget jag vill se om. En helt OK film, vare sig mer eller mindre.
Tiptaka
2013-09-20
Länge sedan jag var så besviken.
Visa äldre kommentarer »