Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Spiderwick


Tvillingbröderna Jared och Simon Grace och deras syster Mallory upptäcker att det finns en magisk värld i det gamla huset de precis flyttat till, The Spiderwick Estate. En värld som består av älvor, troll och andra varelser.


Originaltitel The Spiderwick Chronicles
Regissör Mark Waters
Manus Karey Kirkpatrick, David Berenbaum, John Sayles
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Freddie Highmore, Sarah Bolger, Mary-Louise Parker, David Strathairn, Joan Plowright, Nick Nolte, Jordy Benattar, Andrew McCarthy, Tod Fennell, Mariah Inger, Martin Short (röst), Seth Rogen (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3276
Filmnummer 54656

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Jared och hans familj flyttar in i ett gammalt hus som legat i familjen i flera generationer. Knarrande golv, gammal tapet och inte en människa i sikte gör detta till ett riktigt spökhus. Dessutom ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av niklasringdahl
På film är det väldigt vanligt att barn ser det vi vuxna inte uppfattar. Det har naturligtvis sin grund i den gängse bilden att barnen är oförstörda av fördomar, förutfattade meningar och har...   Läs mer »

Skapad 2019-11-03 av Mat1az
Fantasyfilmer, speciellt med barn i huvudrollen, är stort. I alla fall om man ser på antalet av dessa filmer som sköljt över oss den senaste tiden. Ett nytt tillskott till det här växande berget...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2016-10-23
Väldigt bra och välgjord film med bra skådespelare.
Krille80
2014-12-27
Jag hade väldigt svårt att ta till mig denna film för det känns hela tiden som det fattas bitar. Handlingen går för snabbt och man hinner inte känna karaktärerna ordentligt. Jag antar att detta blir resultatet då man av fem böcker gör en enda film. Alltför mycket går helt enkelt förlorat. Sedan imponeras jag inte det minsta av någon skådespelare i denna film.
WillyV
2014-07-30
Välgjort och fantasirikt. Bra effekter/creature design och scenografi. Underhållande generellt samt riktigt spännande för de mindre barnen. Ändå inte mer än en svag trea, då det självklart är tramsigt förutsägbart.
AlbinWesley
2014-07-14
Jag tycker den är bra... Men mytologin i sig eller vad man ska säga är lite för svag, den övertygar inte och den fascinerar inte riktigt.
Robkiller
2014-05-13
Barnfilm som aldrig blir intressant utanför målgruppen... alldeles för många scener med fula CGI-varelser och jobbiga ungar.. suck...

2013-09-04
Dåligt manus och enormt överspelat skådespel. Brukar vara svag för äventysfamiljefilm, men det här är verkligen låg nivå.
RichardEk
2013-07-14
Konventionell fantasy med en del roande inslag. Filmen är gjord efter 'Harry Potter - estetik' och riktar sig väl till ungefär samma målgrupp, men det gör även att den lider brist på originalitet. Man har liksom sett de olika figurerna förut. Men filmen roar för stunden även om slutet känns som hämtat ur en Spieldbergproduktion från andra halvan av 1980-talet i sin dramaturgi.
mikaelsvensson
2013-04-05
Historien är väldigt banal men det gör inte så mycket eftersom filmen utspelar sig under en sådan kort tidsperiod. Eftersom alla huvudroller spelas av barn så visas inget direkt vuxenperspektiv, vilket gör att det känns mer som en barnfilm än en familjefilm, men det behöver ju inte vara något negativt.
uttu
2013-01-27
jag brukar gilla äventyrsbarnfilmer, speciellt dom med sagoinslag. Men detta är verkligen sjukt dåligt. haha. Skådespeleriet är värdelöst, karaktärerna urtöntiga, osv...
RunRiot
2013-01-07
Såg inte hela, men den verkade som en helt okej mysfilm.
Visa äldre kommentarer »