Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Sphere - farkosten


Psykologen Norman Johnson, biokemisten Beth Halpern, matematikern Harry Adams och vetenskapsmannen Ted Fielding kallas samman till ett team som får i uppdrag att utforska ett jättelikt rymdskepp som oskadat verkar ha legat på botten under nästan 300 år. Forskarna befinner sig snart på en undervattensbas, ett stort laboratorium placerat invid rymdskeppet. Snart börjar en serie skrämmande händelser inträffa. Deras innersta rädslor väcks bokstavligt talat till liv. Hoppet om överlevnad minskar i allt snabbare takt och forskarna börjar vända sig mot varandra i en frenetisk jakt på vem, eller vad, som orsakar skräcken.


Originaltitel Sphere
Regissör Barry Levinson
Manus Kurt Wimmer, Stephen Hauser, Paul Attanasio
Genre Thriller, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Sharon Stone, Dustin Hoffman, Samuel L Jackson, Peter Coyote, Liev Schreiber, Queen Latifah, Marga Gómez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7090
Filmnummer 2597

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2020-11-29
Har nu sett om denna och jag hoppades, innerligt, på ett missförstått mästerverk men tji fick ja. Jag hade önskat att den vore lite mer mystisk och gåtfull!!
widez
2017-04-28
Wow! Bland de sämsta filmer jag sett utan att stänga av före slutet. Tänkbar förklaring till varför det blev som det blev är att story helt enkelt är skriven av regissörens femåriga unge. Hört talas om logik?
horvendile
2016-10-31
En bra sak att ha Netflix till: se filmer jag aldrig skulle köpa. Jag hade helt missat att den här alls fanns. Och vilken miss! Jag kan förstå om man inte gillar den, men mycket av det som många inte gillar tyckte jag var jättebra. Den lite mumliga, muttrande dialogen. Karaktärernas konstiga reaktioner på händelser. Hela stämningen, jag vet inte vad jag ska kalla den, off-beat kanske. Slutscenen, den sista med skådespelare i, typ en sekund lång, är lysande. Ja, den har sin beskärda del av tekniska/vetenskapliga kreativiteter, men i sin backhandattityd till tillvaron gör det inte så mycket, även om den nog i och för sig varit ännu bättre om den inte slirat på sådant. Och i stort sett ingen del av filmen består av personer som skriker stolpiga actionrepliker till varann! Den förtjänar kanske inte riktigt den femma jag i skrivande stund satt på den, men vafan. Det gör nog inte alla andra femmor jag har heller.
per_automatik
2016-10-03
(2) "Börjar bra men blir en otroligt rörig soppa framåt slutet som aldrig verkade ta slut."
Venatici
2016-09-20
Klassiskt fall där boken är bättre än filmen.
Bumbi78
2016-08-01
Det märks att här fanns ambitionen att göra en storslagen undervatten/sci-fi i the Abyss spår. Tyvärr tramsas den mycket bra första halvtimman bort snabbt i ett rörigt och småflummigt hokuspokus där stiliga effekter och en påkostad produktion med bra skådisar inte hjälper ett dyft. Stort bortslösat potential.
BrutusBeefcake
2016-05-26
Börjar bra men blir en otroligt rörig soppa framåt slutet som aldrig verkade ta slut. (6/15)

2016-01-07
Stort potential men tilsvarer ikke.
sparv
2015-11-05
Mysigt med ack så taffligt. Soundtracket räddar den från en 2:a.
rebelscum
2015-08-09
Man får serverat ett koncept som i grunden skulle kunna fungera, men som tyvärr sjabblas bort med irriterande karaktärer, sjaskig art design och en massa trams.
Visa äldre kommentarer »