Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Spelet är förlorat


Efter fem år i fängelse bestämmer sig Johnny Clay tillsammans med en grupp kumpaner för att genomföra en rekordstor kupp. Platsen: en kapplöpningsbana. I potten: Två miljoner dollar. Rånet är minutiöst planerat. Inget ska kunna gå fel. Men när en av ligamedlemmarna avslöjar detaljer om rånet för sin vackra men förrädiska fru Sherry förändras förutsättningarna.


Originaltitel The Killing
Regissör Stanley Kubrick
Manus Stanley Kubrick
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Sterling Hayden, Vince Edwards, Timothy Carey, Coleen Gray, Jay C Flippen, Ted de Corsia, Marie Windsor, Elisha Cook jr, Kola Kwariani, Jay Adler, Joe Sawyer, Joe Turkel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1819
Filmnummer 3533

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2024-03-18
Vackert foto och klippning, men dialogen och berättaren var i klyschigaste laget. Ojämn musik också, ibland ramlade även den in på klyschor. Trea.
darkmist82
2024-01-25
Stanley Kubrick går från klarhet till klarhet. I sin tredje film börjar han att visa prov på sin kvalité som regissör. Han skapar här en intensiv och spännande film om ett brott som skapar problem. Skådespelarna gör ett bra arbete och handlingen är spännande under filmens gång, dock inte så unik då vi sett denna typ av handling många gånger. Musiken fungerar för filmens kvalitet och i sin fulla helhet är den här filmen den film som slutligen skulle hjälpa Kubrick att börja skapa sina riktiga klassiker.
Starkbröl
2022-04-30
Ganska spännande med bra foto och lagom hårdkokt, men abrupt, dåligt slut.
norenorama
2021-02-28
Seg och tråkiga karaktärer, frun till tönten var outhärdlig, hade hon matats ner i en kvistmal alla Fargo hade den kanske fått en 2a.
KimEkberg
2021-02-18
mörkt och rappt
Ghostface
2019-11-11
Högt tempo med en charmig berättarröst som guidar oss genom hela händelseförloppet. Slutet är tyvärr inte lika delikat som filmens övriga ton.
Jamesa
2016-11-23
Bra oldie, bygger upp en spänning. Hade gärna haft några fler bakrunder till personerna och slutet är lite fantasilöst. Hade annars kommit upp ytterligare ett snäpp, men är ändå en klar 3:a.
wasteoftime
2016-07-22
Kubricks första "riktiga" film. Man anar ju storheten, och man ser ju att han gör vad alla som är bra på det de gör gör, sneglar på vad andra som är bra gör, och plockar det som är bra. Uppbyggandet av filmen är klart intressant - och man kan se att andra senare har sneglat en hel del på den här filmen i sin tur. Men, de3n griper aldrig liksom riktigt tag i mig, på något plan. Den mest är. Den är på ett bra sätt, men inte ett engagerande sätt. Det är svårt att sätta fingret på vad som saknas, kanske är det mest lite mer tid, att ge karaktärerna en bättre bakgrund. Kanske är det bara en lite mer engagerande huvudperson. Allt som allt så får den en tvåa, men den är på sina ställen farligt nära att halka ner på en etta.
AddeColciago
2015-08-12
Såg den kvällen efter Paths of Glory. Är inte lika psykologiskt djuplodande, men icke desto mindre en fartfylld heistfilm som håller väl ännu idag.
Ful_fisk
2015-03-05
Tidigt Kubrik-klassiker jag aldrig sett innan. Utmärkt kuppfilm där en strålande Sterling Hayden leder ett planerat rån. Högt tempo, snyggt fotad, snyggt upplägg och en del jävligt rolig humor. Skitbra, helt enkelt!
Visa äldre kommentarer »