Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Speed


Jack Traven är en bombexpert med uppdraget att desarmera en bomb som en hämndgirig utpressare har placerat på en buss. Jack måste tillsammans med passageraren Annie Porter lyckas hålla bussen körande genom Los Angeles gator i mer än 80 km/h - annars exploderar bomben.


Originaltitel Speed
Regissör Jan De Bont
Manus Graham Yost
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Joe Morton, Jeff Daniels, Alan Ruck, Carlos Carrasco, Beth Grant, Hawthorne James, Glenn Plummer, David Kriegel, Natsuko Ohama, Daniel Villarreal, John Capodice
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17991
Filmnummer 3287

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Rollywood
En oidentifierad psykopat placerar en sprängladdning på en buss i Los Angeles. En buss som just nu rullar för fullt på motorvägen i sin vanliga rutt. Vad bussföraren dock inte vet är att han ha...   Läs mer »

Kommentarer


Commandante
2023-12-04
En rätt kul film, men vissa saker är bara så korkade. Exempelvis hoppet med bussen eller att Sandra Bullocks karaktär av någon oförklarlig anledning får följa med poliserna till en brottsplats i slutet av filmen.
Dream
2023-11-25
Har aldrig fattat hajpen med denna. En buss som kör runt med sprängladdning och en jobbig brud typ. Keanu Reeves och Jeff Daniels är bra, men inte mycket mer än så.
Count_Duckula
2023-06-03
Definitionen av en stabil 90's hollywood blockbuster action-macka.
Nathalena
2022-07-30
Klassiker ! 90 tal när den är som bäst
Rele
2021-11-19
Här har vi en svag men spännande film. Några duktiga skådespelare höjer betyget till en svag trea.
Rai
2018-01-19
Funkar... även om jag inte actionfilmer inte riktigt min grej.. De flesta actionfilmerna är bara jäkligt töntiga...
myslas
2017-08-02
Det här är själva definitionen av en popcornfilm. Spänning och humor i en lyckad blandning som inte kräver särskilt mycket tankeverksamhet. Hopper och Bullock är utmärkta som skurk respektive hjälte. Till och med Reeves klarar sig bra. Det blir lite för dumt och överdrivet ibland för att den ska kunna mäta sig med de bästa actionfilmerna från den här perioden men underhållningsvärdet är högt så fyran är nära.
menschenfeind
2017-03-13
Hela bussbiten är fortfarande lite seg, men som helhet betydligt bättre än jag mindes den.

2016-10-19
For mye dumt i en ellers spennende film.
Stygga-Vargen
2016-10-19
Förutsägbar är den ju men så är det ju trots allt en actionrulle. Keanu Reeves, Sandra Bullock och Dennis Hopper gör bra ifrån sig. Underhållande och även ganska spännande.
Visa äldre kommentarer »