Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Sound of Music


Maria är en spirituell ung kvinna som lämnar klostret för att bli guvernant åt Kapten Trapps sju barn. Han är en enväldig änkeman vars stränga regler inte tillåter något utrymme för musik och skratt.


Originaltitel The Sound of Music
Regissör Robert Wise
Manus Ernest Lehman
Genre Drama, Familjefilm, Romantik, Musikal, 60-tal, Biografi
Skådespelare Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Charmian Carr, Nicholas Hammond, Heather Menzies, Duane Chase, Angela Cartwright, Debbie Turner, Kym Karath, Peggy Wood, Anna Lee, Portia Nelson, Ben Wright, Daniel Truhitte, Norma Varden
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11980
Filmnummer 3623

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av prs
Sound of Music är känd som en kärlekshistoria med ett antinazistiskt budskap. Jag vill säga att det är det en film om nazism och kristendom, en film som visar hur dessa krafter samspelar och inte...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Rogers och Hammerstein... Två mästare inom musikalens värld. Frågan är om musikal platsar bland \"riktiga\" filmer? Det här är en klassisk, tidlös och odödlig film. Det spelar ingen roll om m...   Läs mer »

Kommentarer


minawidding
2020-01-05
Bättre än jag trodde ändå.
hsimpson
2019-12-25
Första gången som jag ser denna i vuxen ålder. Nästan alla sånger är ju klassiska, men jag tycker faktiskt att sångnumren är förvånansvärt svaga för att vara en musikal. Filmen är dock charmig och underhållande, och de nära tre timmarna går faktiskt förvånansvärt fort (för mycket i filmen är lite onödigt utdraget).
Rai
2018-01-17
Otroligt överskattad!!! Gillar inte musikaler...

2017-08-07
En ganska mysig film med bra skådespelare och mycket bra musik.
yrkeschaufföre
2017-08-06
Ojdå, ett tag sen jag såg den här senast. Fortfarande lika bäst.
MaxMackan
2017-01-15
Förstår verkligen varför den är en klassiker. Tittar man nyktert på den så är det dock så att det enda som verkligen fungerar är musiknumren. Det finns några andra detaljer som är välgjorda men det mesta är tråkigt, ologiskt och på tok för långt. Men sångerna kan ingen ta ifrån den.
kokosbollen
2016-12-22
I mina ögon är denna filmen fantastiskt. Är uppvuxen med att se denna och kan nästan varje rad och låttext. Storyn är fantastiskt och skådespelarna är helt otroliga! Tycker bara att den är så himla bra!
RustyFilm
2016-12-08
Här har man rätt att använda ordet klassiker, för det är vad det är. En fantastisk underhållning som förutom sång å musik bjuder romantik, spänning, glädje, kärlek och härliga scenerier. Det här håller än idag och många år framöver. Att se en film i blu-ray som man tidigare sett på vanlig DVD har ju hänt rätt så många gånger, men aldrig har kvalitets-lyftet varit så högt som den här gången.
kexchokladet
2016-11-01
Efter många års dammsamlande i hyllan så var det dags. Klassikernas klassiker Sound of Music skulle avnjutas. Filmens foto och miljöernas skönhet är outhärdligt vackra. Storyn är dock under de två första timmarna alldeles för utdragen. När vi nått fram till det vi alla vet ska komma blev det någorlunda tvådimensionellt mot slutet.
Dele
2016-04-13
Väl sockersöt och svulstig, men här finns också en kärna av livsglädje, det varma inom människan och vikten av våga släppa lös och konfrontera sitt inre. Konstrasten blir tydlig när nazismen gör sitt intrång och får representera det motsatta. Så trots allt, här finns annat än den sockersöta ytan.
Visa äldre kommentarer »