Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Sorry We Missed You


Ända sedan Ricky och Abby gifte sig och bildade familj har de velat ge sina älskade barn en trygg uppväxt, helst i eget hus. Nu har dottern Liz hunnit bli elva, sonen Seb är sexton och husdrömmen känns mer avlägsen än någonsin. I sitt stressiga vårdjobb kämpar Abby varje dag mot klockan för att hinna ge sina patienter en känsla av människovärde. För att slippa fler underbetalda ströjobb skaffar Ricky en skåpbil, i förhoppningen att budkörningar ska ge bättre inkomst. Men snart förstår han att uppdragsgivarens snåriga regelverk är uttänkt för att förarna ska utnyttjas och skuldsättas. Ricky och Abby tvingas ständigt arbeta allt hårdare, samtidigt som barnen alltför många kvällar lämnas ensamma hemma. Seb börjar undvika sitt hem och dras till fel kompisar, och trots att Abby och Liz försöker medla drabbar han till slut samman med sin frustrerade, temperamentsfulla pappa.


Originaltitel Sorry We Missed You
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Katie Proctor, Rhys Stone, Nikki Marshall, Harriet Ghost, Ross Brewster, Alfie Dobson, Julian Ions, Charlie Richmond, Stephen Clegg, Linda E Greenwood, Mark Birch
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 193
Filmnummer 136074

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2021-09-25
Samhällsnära, bra filmad och bra skådespelare. Den är intensiv, så jag tycker inte att den känns långrandig. En stabil film. Däremot blir det lite onödigt dystert och för mycket fokus på pappan och hans arbete.
Gordyal
2020-12-05
Loach lyckas göra en feel bad-film som på något sätt ändå är varm och småputtrig, utan att på något sätt sockra misären. Suveränt skådespel av den unge Rhys Stone. Tillsammans med Jag Daniel Blake det bästa jag har sett av Loach. (9+/15)
Christofer
2020-11-15
2020-10-04: Nattsvart. Tragiskt.
Jompalompier
2020-09-02
Mörker, misär och ångest. Det är inte lätt att vara människa. För min del hade det gärna fått infinna sig en gnutta hopp i den oändliga hopplösheten.
myslas
2020-08-02
Med I, Daniel Blake och den här filmen har Ken Loach hittat tillbaka till fornstora dagar. Den okrönte mästaren av socialrealism.
BenStiller
2020-07-25
Ungefär så långt ifrån en feelgood-film man kan komma. Ken Loach har gjort ytterligare en socialrealistisk film som skildrar brittisk arbetarklass. Fadern och modern sliter omänskligt hårt för att ge familjen ett bra liv. Ingen rulle man vill se två gånger, men man får ett nyttigt perspektiv på hur pass bra svenska arbetsvillkor är jämfört med engelska och många andra länders.
LillaBlåaMus
2020-05-08
Den fria marknaden. Vårdtagarna tar hand om personalen.
Albion
2020-03-17
En stark film även om det är ganska tillspetsat. Visst, det kan säkert se ut så här i vissa familjer och samhällsstrukturen idag drivs åt det otrygga och kalla hållet. Det är ingen som gör några formella fel i filmen men värmen och medmänskligheten lyser med sin frånvaro hos alla som kretsar runt den kämpande familjen. Betyget blir en svag 4;a, dvs 4-, till slut.
KimEkberg
2020-01-23
det börjar bra, men det blir lite för filmiskt till slut, och som att man försöker låtsas att det inte är det, vilket känns oärligt. Hade uppskattat ett mindre tillspetsat flöde där allt inte behöver hända bara för att det kan. Och försöka gömma filmmusik i rumsreverb på det här sättet borde ju vara brottsligt.
meerlon
2020-01-23
Jag skulle vilja påstå att den visst är extremt politisk. En skildring av samhället idag. Hur han har "his own business" men ändå tvungen att offra allt för att klara sig och sin familj. Företag har hittat ett sätt att anställa människor utan att behöva ta något ansvar för dom. Mycket viktig film, som alltid med Ken Loach.
Visa äldre kommentarer »