2.5

Before I Wake

Ett föräldralöst barn drömmer drömmar och mardrömmar som manifesterar sig fysiskt medan han sover.

Originaltitel Before I Wake
Regissör Mike Flanagan
Manus Mike Flanagan, Jeff Howard (III)
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Jacob Tremblay, Kate Bosworth, Thomas Jane, Annabeth Gish, Dash Mihok, Scottie Thompson, Jay Karnes, Kyla Deaver, Lance E Nichols, Courtney Bell, Antonio Evan Romero, Hunter Wenzel, Topher Bousquet, Natalie Roers, Jason Alan Smith, Brett Murray

Eugen
2022-07-27
Mike Flanagan har en ovanlig förmåga att beskriva en mångbottnad realitet där många olika skikt av verkligheten får sammanblandas. I blickfånget står karaktärerna och hur de reagerar när de tvingas möta det okända som han lyckas gestalta just okänt och inte stereotypt skräckfilmsaktigt. Den som förväntar sig en typisk skräckfilm blir kanske lite besviken, eftersom historieberättandet här går djupare än i genomsnittet av skräckrullar. Med detta sagt är denna film inte en av hans bättre. Han lyckas inte finslipa karaktärerna så att de blir helt trovärdiga. Men om man kan bortse från skönhetsfläckarna är det ändå en sevärd rulle.
2022-06-28
Lite seg emellanåt men annars är den bra.
dudson
2021-04-09
Ruggig & snygg film med bra skådespelare. Främst då Thomas Jane/. Fast storyn is way out there..
Hanness
2019-08-09
Överträffade mina förväntningar.
haajen
2018-01-14
Har en del snygga sekvenser men mest är den seg och alldeles för tunn vad gäller handlingen.
2017-08-22
Helt ok film och jag gillade blandning av både skräck, drama och glädje. Dock är filmen ganska typisk med någon demon som jagar någon stackar unge och sätter skräck i två eller en hjälplös förälder. Men film är mer än godkänd.
amam
2017-07-01
Bra potential men jag gillade inte slutet då de förklarar alldeles för mycket för tittaren. Filmen hade varit bättre om man fått tänka själv lite och inte fått allt skrivet på näsan. Filmen är nästan förolämpande mot tittarens intelligens mot slutet. Svag trea.
vonadel
2017-06-28
Helt ok. Har potential. Bra förutsättningar i storyn. Skulle väl önska att de tog vara på det lite till. Men klart sevärd. 6/10
Jamesa
2017-06-27
Faktiskt bra från början till slut. Bättre än väntat. Annorlunda och godkänt slut. Välgjord.
TheHorrorfan
2017-06-16
Inte som jag hade förväntat mig. Lutar mer åt drama/thriller hållet. Vilket jag vanligtvis inte gillar, men hur det hela låg till var väldigt smart. Men också väldigt fint. Därför en 3:a.