Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Sommaren '92


Filmen skildrar Danmarks fotbollslandslag och deras väg mot guld i Europamästerskapet 1992.


Originaltitel Sommeren '92
Alternativ titel Summer of '92
Regissör Kasper Barfoed
Manus Anders Frithiof August, Kasper Barfoed
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Ulrich Thomsen, Henning Jensen, Julie Zangenberg, Lars Brygmann, Jon Lange, Lene Maria Christensen, Esben Smed, Johannes Lassen, Birgitte Hjort Sørensen, Allan Hyde, Mikkel Boe Følsgaard, Cyron Melville, Gustav Dyekjær Giese, Morten Vang Simonsen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 97
Filmnummer 116231

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2021-12-12
Är ingen sportfantast, men filmer om sport kan vara rätt roande, och bygger de på verklighet så blir det ännu mer intressant. Att googla efteråt och se vad som stämmer och vilka figurerna är. Så gjorde jag här och kan erkänna att jag googlade lite före filmens slut. Sådana här berättelser brukar ju följa en viss mall, men finns det grund så är det ok, som här. Gillade detta,och är ju lite frälst på dansk film just nu så en trea får den, kanske inte den starkaste.
Kimchi
2021-07-11
Jodå denna är helt okej, men inte i närheten av dokumentären Og det va Danmark. Se den istället.
Körsbär
2021-06-30
Kul o lära känna detta lag, filmen är väl inte ett mästerverk men gör det ändå hyfsat. Tycker man borde fått lära känna en del spelare lite bättre. Det hade nog lyft filmen för min del. Vilfort delen är fin, utan tvekan och jag förstår att det gav dom en boost. Men det tog för mycket av energin i filmen för mig. En svag trea.
GrandMaster_E
2020-06-13
Såg denna tack vare podden When We Were Kings. Ingen perfekt film men jag rycktes med från början till slut och det räckte för stunden.
Albion
2020-05-25
Det här är en galen solskenshistoria som förstås är tacksamt att göra film av. Filmen i sig är fint berättad och vinklingen utifrån förbundskaptenens horisont fungerar bra. Bra inblandning av de verkliga klippen. Inte på något sätt något mästerverk men en fullgod film om en galen dansk sommar (och svensk för den delen, EM på hemmaplan). Betyget blir 3
Gordyal
2020-04-05
Historien är, och har alltid varit, helt fantastisk, och verkligheten överträffar helt klart filmen (vilken är ungefär helt okej). Ur ett tränarperspektiv är det så klart intressant, men inte så givande som jag trodde. Dock är Ulrich bra (som vanligt), och de har gjort ett fantastiskt jobb med de genuina fotbollsklippen och de nyfilmade grejerna. (7+/15)
andersg
2018-06-20
Även om manuset var väldigt enkelt och tacksamt att göra film av, så är jag glad att ha sett den här filmen. En fantastisk historia, karaktärsutveckling, laganda, ett sidospår och förmodligen en stor hög igenkänningsfaktor hos det danska folket. Ibland behöver det inte vara svårare än såhär.
KyLLo
2016-10-12
Ett sportdrama som är lite dokumentärt i sin berättarstil på så sätt att det är fokus på lagets bakgrund och den brokiga resan till guldet, snarare än på matcherna i sig. Jag uppskattar det. Man slipper en del amerikanska klyschor, även om det ändå blir lite klyschigt i slutet. Man behöver inte ha några speciella förkunskaper för att kunna sätta sig in i händelserna, utan man får i korthet reda på det nödvändigaste. Oavsett vad man är intresserad av lämnar man filmen med viss kunskap. Vill man sedan fördjupa sig i något kan man ju göra det på egen hand. Sammanfattningsvis en bra genrefilm. Att den får en tvåa beror på att jag inte tycker om genren. Utanför protokollet kan jag tillägga att Sverige slogs ut i semi mot Danmarks finalmotståndare, trots mål av Brolin (på straff) och K. Andersson.
kexchokladet
2016-09-21
Stora förväntningar slutade med besvikelse över att det är en dåligt producerad film där det viktigaste har varit ATT det blev en film och inte att det skulle vara någon kvalitet. Vet inte riktigt hur en kvalitetsskådespelare som Ulrich Thomsen hittat in i denna produktion.
StureStenhög
2016-04-16
Det här var onekligen ganska kul att se för en gammal fotbollsnostalgiker, bara att få höra namnet John Faxe Jensen blir jag trots allt lite glad av, men en speciellt bra film kan jag tyvärr inte påstå att det var. Att det här är en underdog-historia utan dess like är odiskutabelt, men det betyder ju inte att man måste understryka det faktumet i varenda jävla scen. Det blir både tjatigt och enerverande. Att de väljer att censurera handsen i samband med Vilforts mål i finalen får man väl välja att se humorn i dock, och att killen som spelar Schmeichel är mer lik Magnus Hedman kanske man också kan leva med. Då är det värre att hela produktionen är direkt usel och att allt känns otroligt tafatt. Någon illusion om att vi beskådar riktiga matcher infinner sig aldrig, och känslan av att tas med till sommaren 92 lyser helt med sin frånvaro. Man får väl hoppas att den ofrånkomliga filmen om Leicester blir bättre. Dolph Lundgren i rollen som Robert Huth?
Visa äldre kommentarer »