Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Sommaren 42 - finns i varje mans liv


Dagdrömmaren Hermie och hans vänner Oscy and Benjie spenderar sommaren 1942 på en ö med sina föräldrar, skyddade och inte berörda av andra världskriget. Deras största problem är istället att hitta tjejer. Hermie blir förälskad i den mycket äldre Dorothy som är gifte med en krigspilot. När hennes man återvänder till kriget söker hon tröst hos Hermie.


Originaltitel Summer of '42
Regissör Robert Mulligan
Manus Herman Raucher
Genre 70-tal, Drama
Skådespelare Jennifer O'Neill, Gary Grimes, Jerry Houser, Oliver Conant, Katherine Allentuck, Christopher Norris, Lou Frizzell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 34
Filmnummer 22173

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2020-03-29
Filmen inleds med att grabbarna pratar om att tafsa på 12 åringar och klaga på att "there wasn nothing to feel" och det säger en hel del om det perspektiv som filmen har på kvinnor och kärlek. Filmen har en viss nostalgisk och melankolisk känsla som är lite speciell men jag tycker alla relationer och karaktärer är så platta, ointressanta och/eller osympatiska att den får en etta. Försöken till humor funkar inte alls för mig heller.
Albion
2013-12-13
Innehåller fantastisk musik av mästaren Michel Legrand
TomSawyer
2008-01-11
Jag ser om den då och då
djonipony
2005-06-22
Såg nyss om den (på min dvd jag köpte för två år sen) för andra gången och första gången på typ 8 år. Som jag minns den: fin film. Skälet till att den inte får 3,5 och att jag inte grät var nog att romansen inte fick så mkt utrymme. det lades mer fokus på polarna och det var egentligen bara EN kärleksscen. Inte lika gripande som t.ex. Lost in Translation. Om vi snackar sorgliga farväl-filmer.