Some Kind of Wonderful
En tjej upptäcker att hennes känslor för sin bästa kompis är starkare än bara vänskap. När hennes kompis som är en lite nördig kille får en date med den mest populära tjejen i skolan försöker den populära tjejens fd kille lägga sig i.

Originaltitel | Some Kind of Wonderful |
Regissör | Howard Deutch |
Manus | John Hughes |
Genre | Drama, Romantik, 80-tal |
Skådespelare | Eric Stoltz, Mary Stuart Masterson, Lea Thompson, Craig Sheffer, Maddie Corman, John Ashton, Jane Elliot, Elias Koteas, Molly Hagan, Chynna Phillips, Candace Cameron Bure, Scott Coffey, Laura Leigh Hughes, Lee Garlington, Carmine Caridi |
En relativt trevlig 80-tals ungdomsfilm. Här finns några små malörer men hjärtat är på rätt ställe.
Så där förutsägbar som den sortens filmer brukar bli. Underhållande och bra skådespelare. Svag 4:a.
Jag tycker mycket om den!
Så otroligt härlig och hjärtevärmande film, bland de finaste från 80-talet. Höjning!
I ert vetlösa hat.
Nja, ingen höjdare.
Ganska mycket mellanmjölk. Känner ingen sympati för karaktärerna och dras inte med i handlingen för fem öre. Känner också att slutet är väldigt random. Är detta vad John Hughes gjorde som kompensation för att Pretty in Pink inte fick det slut han ville? Lea Thompson är för övrigt tusen gånger charmigare än Mastersons ganska träiga och stela karaktär. Bäst var absolut att se Elias "Ni vet han från Turtles" Koteas.
Jag tycker att den börjar mycket lovande. Inledningen är välskriven och underhållande, bland det bästa inom genren. Men fokuset på relationen får intresset att dala. På väg mot en fyra, men nu blir det en trea.
Fram till slutet är det mesta jättebra. Nåja, man kan inte få allt. Stoltz är toppen i alla fall, i vanlig ordning. Ett Billy Idol-intro spelas flera gånger om. Vissa andra saker var också mycket bra. Fin Hughes-berättelse.
Besvikelsen. Jag trodde den skulle ha charm men det blev en i raden av skitfilm jag sett på senaste tiden. Måste sluta med det, blir bara ledsen.