Som ni behagar
Rosalind, dotter till hertig Senior (som är bannlyst) växer upp i hover runt hertig Fredrick, bror till hertig Senior. Hon förälskar sig i Orlando, men då blir hon bannlyst av sin farbror som hotar att döda henne om hon kommer närheten av hovet igen...
Originaltitel | As You Like It |
Regissör | Kenneth Branagh |
Manus | Kenneth Branagh |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Kevin Kline, Brian Blessed, Alfred Molina, Adrian Lester, Janet McTeer, Romola Garai, Bryce Dallas Howard, David Oyelowo, Yee Tsou, Alex Wyndham, Jonathan Broadbent, Paul Chan |
Har spelat den hör för länge sedan och var därför nyfiken, och den nyfikenheten var det som höll mig från att stänga av. Tycker det lyfter lite när de är i Arden, då kan man låtsas som om alla dessa engelska skådespelare faktiskt befinner sig i England.
Idén att förlägga pjäsen till Japan är intressant, men det utnyttjas inte riktigt, utan blir mest märkligt i längden. Branagh har fått ihop ett rätt trevligt manus, men Shakespeares komedier är generellt ganska svaga, och det här är inte en av de bättre. En uppsjö duktiga skådisar dock, där Bryce Dallas Howard får guldstjärna.
En knapp trea får den här trevliga komedin, som ansetts som Shakespears "hyllning till kärleken, våren och människan. Inget som gör något beståeende intryck men jag hade trevligt för stunden och gillar det gamla språket. Att det är överdramatiskt det hör till!
En svag, svag trea tack vare Bryce Dallas Howard, hennes energi bär upp hela filmen! Dessutom är hon väldigt söt.
Jobbigt filmad och Shakespeares komedier håller inte riktigt, åtminstone inte i detta format. Larvigt.
KiXstacy: Ja, han SKA spelas. Att läsa Shakespeare ger inte alls samma effekt som att se honom talas/framföras.
Valle, Gammeldags är orginal-shakespear, det enda sättet han ska spelas på (om han nu ska spelas)...
Romantiskt skit rakt igenom! ja hatar när dom pratar så gammeldags
*Suck* och har vantar man och vantar... den gar upp pa filmfestivaler runt om i varlden men... nar far JAG se den?! Konceptet later mycket intressant.