Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Som natt och dag


Nyhetsuppläsaren Susanne har en affär med Rikard, som är läkare på ett sjukhus. Efter att ha träffat mannen som Rikard jobbar för, professor Erland Roos, lämnar Susanne Rikard och gifter sig med professorn. Susannes syster kommer till Stockholm, desperat efter pengar. Kanske kan Susanne, som nu är gift med en rik professor hjälpa henne?


Originaltitel Som natt och dag
Alternativ titel Like Night and Day
Regissör Jonas Cornell
Manus Jonas Cornell
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Agneta Ekmanner, Gösta Ekman, Keve Hjelm, Claire Wikholm, Birgitta Valberg, Barbro Hiort af Ornäs, Gudrun Berg, Ernst Günther, Håkan Serner, Carl Johan De Geer, Hans Lannerstedt
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 45
Filmnummer 12303

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2017-08-31
Efter att precis ha sett den utmärkta franska filmen Bassängen också från 1969 känns det här med ett triangeldrama som inkluderar fyra personer ganska bekant. Men likheterna tar nog slut där. Temat är ganska tacksamt att göra film av och jag tycker att denna film också har sina fördelar och den lite tråkiga och vardagliga tonen stör mig inte direkt. Trista personligheter måhända och man tar väl inte direkt någon av karaktärerna till sitt hjärta precis. Betyget hamnar på en svag 3;a, dvs 3-
jep
2016-01-01
Tidvis irriterande övertydlig symbolik och dialog.
andmoreagain
2014-01-18
Fruktansvärt oengagerande triangeldrama om tre rätt så osympatiska figurer. Lägg dessutom till att ensemblen (Ekhammar, Hjelm och Ekman) leverar repliker som om de vore med i en Robert Bresson-film och ni kan spå resultatet. Måhända att skådespeleriet är en medvetenhet då man kan skönja att temat är den moderna människans oförmåga att kommunciera med varandra men det blir bara för tröttsamt. Det bjuds även på en obscen trekantscen där en av deltagarna är Clarie Wikholm. Det räddar banne mig inte filmen!
Myllo
2013-12-03
Ingen av rollerna i filmen skulle man vilja träffa i verkliga livet, Rickard är väl den minst osympatiska. Huvudpersonen Susanne är förvirrad,rastlös, villrådig, beräknande, ansvarslös, disharmonisk, nyckfull och ytlig. I grunden är det en alienation som efter vad som antyds kan härstamma från barndomen. Hon är helt enkelt ett typexempel på en inautentisk person enligt existentialismens filosofi. Professionellt skådespeleri och säker regi.
NtoNW
2013-02-13
Gillar stämningen i den här filmen - opretentiöst och äkta. Och skådespelare som agerar därefter.
jlam
2011-12-18
Ernst Günthers tolkning av symaskinsvisan lyfter en gåtfull och flummig historia till oanade höjder.
kennert
2011-12-18
Seeg.
henrikkraus
2007-09-29
en liten pärla i svensk 60-talsfilm; ytterst välspelad och med ett mycket verkningsfullt slut