Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Solens rike


Året är 1941. Nioårige Jim växer upp i Shanghai med sina aristokratiska föräldrar. När Shanghai tas över av japanerna flyr tusentals människor, däribland Jim och hans föräldrar. Men de tappar bort varandra i folkmassan, och Jim blir tvungen att klara sig själv.


Originaltitel Empire of the Sun
Regissör Steven Spielberg
Manus Tom Stoppard
Genre Drama, Krig, 80-tal
Skådespelare Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson, Nigel Havers, Joe Pantoliano, Leslie Phillips, Masatô Ibu, Emily Richard, Rupert Frazer, Peter Gale, Takatarô Kataoka, Ben Stiller, David Neidorf, Ralph Seymour, Robert Stephens
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5373
Filmnummer 1774

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2019-08-10
Så nära att det bara blev en tvåa, men det är en mycket bra skildring av en invasion inifrån, kaoset som utbryter. Hela tiden genom den lille Christian Bales ögon, (helt otroligt vad man kan se att det just är han så tydligt). Det som stör mig är att han spelar över och blir så enerverande, så till slut blir jag bara irriterad på ungen. Men om jag bortser från det så är det bra utfört och att se många bra skådespelare i så unga upplagor var ett nöje i sig. Så det blir till slut en trea.
andybrando
2018-10-29
En lång och ambitiös film fylld av skakande scener men med ett problem: man kommer aldrig nära pojken, och den känslan förstärks ju längre filmen pågår. Dessutom skruvar Spielberg upp den känslomässiga temperaturen (panoreringar från kamerakran och påtaglig musik) utan att det finns något i handlingen som motiverar detta.
Starkbröl
2018-10-07
En av Spielbergs bättre filmer, hans melodramatik funkar här. Mycket bra skådespeleri överlag.
Rai
2017-10-01
Mins den här filmen som rätt gripande och bra...
RustyFilm
2016-12-10
En intressant och mycket gripande berättelse om Japanernas invasion av Shanghai och så småningom inkluderas även amerikanarnas bombningar. Atombomberna föll ju över Nagasaki-Hiroshima som inte är så långt från Shanghai. Många Engelsmän var bosatta där vid den här tiden. Historien berättas från en Engelsk överklasspojkes perspektiv. Det är en snygg filmproduktion med lågt berättartempo och som sagt mycket gripande.
Barneyk
2016-01-29
Bra men griper inte tag som den borde och det känns lite långt och småsegt. Räcker ändå till en svagare trea.
Krille80
2014-12-14
En Steven Spielbergfilm som jag velat se mest på grund av att huvudrollen här spelas av en då 12-årig Christian Bale. Som vuxen tycker jag Bale är en fantastisk skådespelare men här irriterar jag mig på honom fast att han är bra. Filmen saknar den härliga Spielberg-känslan vilket i mina ögon är något negativt. Betyget blir endast godkänt. 2+
Qhunden
2014-10-17
Ganska uppenbart att detta var innan Spielberg kunde hantera denna typ av dramatik, för det känns hela tiden för lekfullt, som en berättelse för barn. Bale är inte dålig men hans rollkaraktär är stundtals lite för jobbig och när hans insats får bära hela filmens handling blir det rätt trist efter ett tag. Fortfarande ett stabilt hantverk a la '80-tals-Spielberg' men det är skönt att han valde att steppa upp innan Schindlers List. En sänkning från den tidigare fyran.
Snah
2014-08-01
Überklass goes to camp.
LacombeLucien
2014-06-25
Jävligt bra.
Visa äldre kommentarer »