Sicario 2: Soldado
Kriget mot droger vid den amerikansk-mexikanska gränsen har eskalerat och kartellerna har börjat smuggla terrorister över gränsen. För att utkämpa gränskriget skickas den federala agenten Matt Graver ut i fältet, som återigen anlitar den oförutsägbare colombianen Alejandro.
Originaltitel | Sicario: Day of the Soldado |
Regissör | Stefano Sollima |
Manus | Taylor Sheridan |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Merced, Jeffrey Donovan, Catherine Keener, Manuel Garcia-Rulfo, Matthew Modine, Shea Whigham, Elijah Rodriguez, Howard Ferguson Jr, David Castañeda, Jacqueline Torres, Raoul Trujillo, Bruno Bichir, Jake Picking |
Hade den haft andra huvudskådisar och annat namn hade jag kanske gett den en trea. Men då den nu ska vara en uppföljare till Sicario så är den inte värd mer. Den saknar helt nerven och stämningen som utgör grunden och ramen för Sicario och plockar istället upp de saker som är sekundära. Vilket gör denna till en dussinaction och inget annat. Kopplingen till Sicario ger denna film inget, men tar från originalet.
En spännande och blodig film. Flera duktiga skådespelare var med men slutskedet av filmen var inte så bra. Jag ger en trea.
De dramatiska scenerna är bra, men i övrigt är det inte så sammanhållet och intressant.
Helt okej uppföljare med fokus på actiondelarna från den fantastiska första filmen, vilket gör att den lite liknar ett överlångt avsnitt från Breaking Bads bästa säsonger. De politiska delarna, och den "relativt laglydiga" Emily Blunt adderade mycket till "ettan" och gav den en utblick och spännvidd som "tvåan" helt saknar. Setupen med smugglade terrorister är mycket tveksam och följs aldrig upp, och slutet (sista 20-30) är supersvagt och alltför tydligt konstruerat (för en uppföljare antagligen, kanske på amerikansk mark, vilket då kan vara okej totalt sett men skadar denna film). Josh Brolin och Benicio del Toro är förstås grymma och soundtracket gör precis som i första filmen mycket för spänningen, men manuset är tyvärr av tydlig uppföljarkvalitet och mest en ursäkt för att kunna upprepa några av de bästa actionsekvenserna från första filmen.
Kan bara stämma in i kommentarerna som redan getts. Stabil och muskulös uppföljare men utan att erbjuda något vi inte såg i den första filmen. Benicio Del Toro är så klart alltid sevärd, liksom Josh Brolin, och vi bjuds på välgjord action. Så filmen har ett egenvärde utan att vara en originell upplevelse.
Stabilt. Gillar. (9/15)
En mycket bra uppföljare.
Välgjort, men en spännande inledning landar i en ganska o-spännande avslutning. Känns lite som mellanfilm i en trilog, vilket det ju också enligt planen kommer att vara!
Inte alls lika tajt som den första
Första filmen fungerade mycket väl hos mig. Realismen, den vassa historien och de starka karaktärerna skapade en fin upplevelse. Jag hade dock aldrig trott att filmen skulle få en uppföljare och satte på den mest som att ha lite i bakgrunden men snabbt satt jag klistrad framför TV:n. Josh Brolin och Benicia del Toro är fantastiska och även denna gång både skrämmer och fascinerar den brutala realismen mig. Nästan lika bra som den första filmen. 3+