3.3
3.3
Söderkåkar
Miniserie. Söderkåkar är en berättelse om människorna och livet på gamla Söder i Stockholm. På samma bakgård bor den unge Albin som är upp över öronen kär i Maj-Britt. Men respektive familjer i de båda husen bråkar kring gammalt groll som sätter hinder för den spirande kärleken. Glad är dock hembiträdet Malin som har två friska beundrare i brevbärare Olsson och poliskonstapel Karlsson.

Originaltitel | Söderkåkar |
Regissör | Bernt Callenbo |
Manus | Bernt Callenbo |
Genre | Komedi, Mini-serie, 70-tal |
Skådespelare | Tom Deutgen, Essy Persson, Arne Källerud, Gunn Wållgren, Tor Isedal, Monica Zetterlund, Sune Mangs, Mille Schmidt, Börje Mellvig, Marianne Stjernqvist, Manne Grünberger |
Nej, den här blev jag inte road av, snarare förbannad över att detta urlöjliga lustspel ska vara en klassiker och så omtyckt. När Monica Zetterlund levererar sina töntiga repliker sitter jag med skämskudde.
En svensk klassiker.
Underbart! Jag nöjt i två och en halv timme! Underbara Monica Zetterlund, underbar sång hela vägen.. Underbart var ordet..
Fantastiskt. Man blir glad av den.
En av de svenska TV-produktioner jag sett flest gånger i mitt liv. Under min barndom gick den varm. Trivsamt, oskyldigt och icke-provocerande.
Äh, såg jag som liten. Lite för mycket buskis över det hela, även om skådespeleriet var bra. En svag trea i betyg, i väntan på en ev omtitt
härlig stockholmsslang
Mycket bra filmatisering av det gamla folklustspelet. Monica Z i rollen som Malin är magnifik. Tor Isedal, Arne Källerud, Sune Mangs och Gunn Wållgren bör även de nämnas för sina insatser. Filmatiseringen får minus flr Essy Persson och Tom Deurgens insatser.
En klassiker bland folklustspelen. Finns inte många som kan snacka omkull Johan Jonsson inte!