Söderkåkar

Miniserie. Söderkåkar är en berättelse om människorna och livet på gamla Söder i Stockholm. På samma bakgård bor den unge Albin som är upp över öronen kär i Maj-Britt. Men respektive familjer i de båda husen bråkar kring gammalt groll som sätter hinder för den spirande kärleken. Glad är dock hembiträdet Malin som har två friska beundrare i brevbärare Olsson och poliskonstapel Karlsson.

Originaltitel Söderkåkar
Regissör Bernt Callenbo
Manus Bernt Callenbo
Genre Komedi, Mini-serie, 70-tal
Skådespelare Tom Deutgen, Essy Persson, Arne Källerud, Gunn Wållgren, Tor Isedal, Monica Zetterlund, Sune Mangs, Mille Schmidt, Börje Mellvig, Marianne Stjernqvist, Manne Grünberger

andmoreagain
2022-08-05
Nej, den här blev jag inte road av, snarare förbannad över att detta urlöjliga lustspel ska vara en klassiker och så omtyckt. När Monica Zetterlund levererar sina töntiga repliker sitter jag med skämskudde.
Xenox
2012-07-18
En svensk klassiker.
ConnyJ
2012-07-08
Underbart! Jag nöjt i två och en halv timme! Underbara Monica Zetterlund, underbar sång hela vägen.. Underbart var ordet..
mikj
2010-08-01
Fantastiskt. Man blir glad av den.
Kurganen
2010-04-08
En av de svenska TV-produktioner jag sett flest gånger i mitt liv. Under min barndom gick den varm. Trivsamt, oskyldigt och icke-provocerande.
Ola_Schubert
2009-07-28
Äh, såg jag som liten. Lite för mycket buskis över det hela, även om skådespeleriet var bra. En svag trea i betyg, i väntan på en ev omtitt
AudreyHorne
2009-03-24
härlig stockholmsslang
Divida
2008-01-10
Mycket bra filmatisering av det gamla folklustspelet. Monica Z i rollen som Malin är magnifik. Tor Isedal, Arne Källerud, Sune Mangs och Gunn Wållgren bör även de nämnas för sina insatser. Filmatiseringen får minus flr Essy Persson och Tom Deurgens insatser.

2007-09-12
Passar utmärkt till några kalla pilsner...
Redwood
2007-09-01
En klassiker bland folklustspelen. Finns inte många som kan snacka omkull Johan Jonsson inte!