Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Snöns brödraskap


Planet med ett rugbylag kraschar på en glaciär i Anderna. De få passagerare som överlever kraschen befinner sig i en av världens tuffaste miljöer för att överleva.


Originaltitel La sociedad de la nieve
Alternativ titel Society of the Snow
Regissör J A Bayona
Manus J A Bayona, Bernat Vilaplana, Jaime Marques
Genre Drama, Äventyr, 2020-talet
Skådespelare Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Matías Recalt, Esteban Bigliardi, Diego Vegezzi, Fernando Contingiani, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero, Rafael Federman, Valentino Alonso, Tomas Wolf, Agustín Della Corte, Felipe Gonzalez Otaño, Andy Pruss, Blas Polidori, Felipe Ramusio, Simon Hempe, Luciano Chatton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 132
Filmnummer 147205

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Stygga-Vargen
2024-04-05
Inte riktigt lika bra som Alive, men ändå riktigt bra! Stark 4:a!
svältaren
2024-04-02
"Ni har min tillåtelse att äta upp min mamma och syster." Starka ord ...
Ful_fisk
2024-02-26
Välgjort och stark engagerande drama. Väldigt många fruktansvärda sekvenser gör att filmen riskerar bli lite väl mycket misär, men hoppet håller det flytande. Filmen kan predika en aning, och fotot är lite digitalt stelt som moderna streaming-filmer ofta är, men överlag är det ett starkt och mycket sevärt drama. I alla fall för den som inte räds traumatiska katastrofscener.
djonipony
2024-02-22
3.5. Sevärd. Snyggt filmad och såklart en äkthetskänsla med originalspråket. Höll, som ung, Alive som världens bästa film, tills Forrest Gump övertog, innan Titanic övertog. Svårt att se att Alive är så nu mycket bättre än Society of the Snow, så det var nog ett resultat av andra perspektiv.
mammene
2024-02-04
Ska jag beskriva detta med ett ord så blir det värdighet. Man kanske kan tycka att det räcker med en version av denna katastrof, en katastrof som även beskrivs som ett mirakel. Känns här som man vill göra sin egen version, berätta på ett personligt vis och det kändes verkligen som de lyckades, kanske hjälpte det till att en av överlevarna Roberto Canessa var inblandad i arbetet. Det här visar verkligen på kamratskapen och hur man efter hand löste problem som uppstod, inte alltid att man var eniga utan att man kunde samtala, man behöll sin värdighet till och med när man måste göra det svåra. Efter att också sett dokumentären "Flygolyckan i Anderna- 50 år senare" så känns filmen samstämmig. Händelsen står för sig själv utan tillagda effekter.
BarryHero
2024-02-02
Otrolig flygkraschscen i början av filmen, som hade passat minst lika bra i en otäck skräckfilm. Välgjort och dramatiskt, och det lämpade sig bra att inte veta allt för mycket om hur saker och ting skulle utvecklas (har inte sett Alive). Inspirerande berättelse.
Sheepy
2024-01-30
Smärtsam och realistisk skildring av flygplanskraschen i Anderna 1972 samt den efterföljande kampen för överlevnad i ett extremt klimat. I sin vilja att vara autentisk är det däremot lätt att få känslan av att den ”checkar av en lista”. Alla dödsfall rapporteras till exempel med namn och datum vilket upplevs som ett onödigt stilgrepp. Positivt nog vältrar den sig inte i de mer kontroversiella delarna (kannibalismen). Detta behandlas återhållsamt och med värdighet.
Tatty
2024-01-21
Ganska långdragen när det kändes som att det inte hände mycket emellanåt men okej film iallafall.
PeterTheW
2024-01-12
Bättre än Alive. Oerhört välspelad, välgjord och känslosam. Snuddar på femman och det skriver jag inte ofta.
Rai
2024-01-11
Nej filmen var inte bättre än Alive. Skulle nog säga att båda filmerna var lika bra. Kanske Alive var något bättre...
Visa äldre kommentarer »