2.1

Snacka om rackartyg

En kille har blivit trött på sina föräldrar och därför beslutar han sig för att hitta en ny familj...

Originaltitel North
Regissör Rob Reiner
Manus Alan Zweibel, Andrew Scheinman
Genre Drama, Komedi, Familjefilm, 90-tal
Skådespelare Elijah Wood, Jason Alexander, Marc Shaiman, Julia Louis-Dreyfus, Taylor Fry, Scarlett Johansson, Kathy Bates, Dan Aykroyd, Alan Arkin, Bruce Willis, Matthew McCurley, Reba McEntire, Robert Costanzo, Graham Greene (II), John Ritter, Faith Ford

Skapad 2019-12-08 av JanneN
Rob Reiner’s “North” (med den fåniga svenska titeln: ”Snacka om rackatyg”) från 1994 är en underbar komisk allegori. De filmer av Rob Reiner jag, så här på rak arm, kommer i håg är: “A F...   Läs mer »

Ful_fisk
2020-05-26
Ganska harmlös barnfilm som varken gör från eller till. Har svårt att förstå exakt vad den blev så oerhört sågad för. Tar folk verkligen illa upp för stereotyperna? Eller är det bara de konstiga skämtens underprestation? Nåväl, jag fann den nog inte särskilt bra heller, men för mig är det mest bara en axelryckning. Skrattade till någon gång, och gillade Bruce Willis. Men nog åker DVDn tillbaks till Myrorna igen.
dudson
2017-11-05
Riktigt skruvad komedi#} Det är verkligen Willys som är filmens höjdpunkt. Sen var även rättegångs episoden skoj;) Tänkvärd komedi med en del svärta. Väl sevärd"2+
Djason
2016-09-29
Många bra skådisar i en klen komedi med en fruktansvärt dålig svensk titel.
JanneN
2014-03-08
Jag har sett om filmen. Måste uppgradera betyget till en femma.
AlbinWesley
2013-10-26
Absolut inte oproblematisk, men för mig funkar humorn och jag hade älskat den om jag såg den som barn. De kassa stereotyperna kan vändas till att filmen driver med amerikanens rädsla för främlingar. Vet inte om det är långsökt, men jag tänkte i alla fall så i ett par scener. Aja. Världens svagaste trea tills vidare.
Bodda
2013-09-01
Anledningen till att jag ens såg denna film var att George och Elaine spelade ett gift par, och jag måste erkänna att Jason Alexanders yrke byxprovare var ganska kul. Men det räcker inte för ett högre betyg till denna fördomsfulla och fruktansvärda film.
Ninjatroll
2013-04-09
Tillfällig mental härdsmälta av Rob Reiner som är precis så dålig som ryktet säger. Roger Eberts avslut i sin recension säger allt. "I hated this movie. Hated hated hated hated hated this movie. Hated it. Hated every simpering stupid vacant audience-insulting moment of it. Hated the sensibility that thought anyone would like it. Hated the implied insult to the audience by its belief that anyone would be entertained by it." Rent av provocerande dålig "komedi".
NoWireHangers
2011-12-13
Dålig story, misslyckade skämt och löjliga karaktärer. Filmen har stundtals ett visst underhållningsvärde men är definitivt inte bra. På gränsen mellan 1 och 2 poäng.
Strömming
2010-06-15
Filmen är nog gjord ur barnens perspektiv på världen. Men det är ingen ursäkt! Den enda som gör bra ifrån sig här är Wood som bara körde sitt race. Tack o lov att Peter Jackson såg en hob i honom! Filmens slut är som ett slag i ansiktet, som om filmen sa till dig; -"Haha, dumskalle! Jag kan inte fatta att du såg hela filmen!".
Blink182
2010-05-11
Tyckte den va rätt mysig ändå. Bruce Willis gjorde en rolig roll och filmen hade sin charm.