Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Smala Sussie


Erik är en inte allt för framgångsrik förläggare i Stockholm. En dag får han veta att hans oskuldsfulla lillasyster Smala Sussie är försvunnen. Han beger sig, rätt så motvilligt, tillbaka till sitt barndoms Värmland.


Originaltitel Smala Sussie
Alternativ titel Slim Susie
Regissör Ulf Malmros
Manus Ulf Malmros, Petteri Nuottimäki
Genre Komedi, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Tuva Novotny, Jonas Rimeika, Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Malin Morgan, Lotta Tejle, Michael Nyqvist, Lena Dahlman, Johan Östling, Anders Blomberg, Nicky Horn, Bengt Alsterlind, Lena Wallman-Alster, Rolf H Karlsson, Olle Wirenhed, Vilma Rogsten-Zammel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16811
Filmnummer 13836

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av johan_j
Erik arbetar som förläggare i Stockholm. Det går inte så jättebra. En dag får han reda på att hans lillasyster Smala Sussie är försvunnen. Motvilligt går han tillbaka till Värmland, dä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
Ulf Malmros, själv uppvuxen i Molkom, återvänder i Smala Sussie till miljöer som liknar hans egna hemtrakter. Filmen är inspelad i Bengtfors i Dalsland, men utspelas i värmländska Bruket. Här...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av connya
Filmer kan vara fantastiska för den vackra historien de berättar - för att de talar direkt till vårat hjärta och berättar någonting som berör oss. Film kan också vara en hyllning till någont...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Loomis
Förhandssnacket var att Malmros försökt vara en ”Tarantino” och visst kan man se intentionerna men resultatet är så svenskt det bara kan bli. Och det i negativ mening då Malmros inte vågar k...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av mikaelam
När jag skulle sätta igång filmen för första gången hade jag inga höga förväntningar. Ungefär en halvtimme in i den avskydde jag den, den var äcklig, den var rå och fylld av patetiska byf...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2023-10-26
Jag har tagit del av mycket svensk film på sista tiden då vi lever i en tid där Sverige mer och mer börjar likna annat än svenskt. Smala Sussie är en film som vågar vara annorlunda men ändå behålla det som symboliserar Sverige. Med en filmstil lite hämtat från filmen "Trainspotting" så får vi en historia med humor, sorg och oväntad twist. Ulf Malmros har lyckats skapat en av Sveriges udda filmer, vilket jag gillar. Den svarta humorn och spänningen finns där och skådespelarna är mycket bra. Även musiken bygger upp stämningen och bra kameraarbete som sagt. En svensk filmklassiker utöver det vanliga, kanske inte den bästa men helt klart en av de mer unika.
päronanton
2023-09-20
Väldigt rolig och skön!
Tatty
2022-04-24
Hjälp vad dålig den var haha.
dudson
2022-01-10
Jäkla skräp!. Ledsnade skapligt snabbt. Mest en massa..inbreed värmländska bondläppar som snackar nördigt & fult. Det bästa var nog allt, Kjelle-Bergqvist som hyr old-school-video & snor gott&blandat.lol#)
Count_Duckula
2020-11-07
Såg den första gången på en lumpenbuss mellan Stockholm-Karlskrona back in 2007. Var till en början inte överdrivet entusiastisk, men jag visste ju heller ingenting om den. Det tog knappt fem minuter innan jag var inne i den och skrattade hej vilt. Sedan dess har jag väl sett om den 2-3 gånger, senast igår, och den är fortfarande minst lika rolig. En något oförtjänt bortglömd svensk pärla.
Nydahl75
2020-05-31
” Pölsa, det sitter fyra knarkare i din soffa! Fyra bara? Den ska ju va fullsatt.”
Albion
2019-02-17
En tokgalen film från början till slut, men det är alldeles för lågt det här. Tramsigt och dessutom drogliberal. Nej detta var inte bra. Betyget blir en svag 2;a, dvs 2-
Nalleman
2019-02-09
Inte särskilt roligt faktiskt. Tyvärr är ju Kjell Bergqvist med och det blir det ju inte bättre av.
Rai
2018-11-19
Dålig... Suck!!!
Murvel48
2016-12-14
Försöker vara alldeles för smart för sitt eget bästa. Det blir inte bra bara för att man talar värmländska. Det blir för mycket av allting.
Visa äldre kommentarer »