2.1

Slutet

En man försöker ta livet av sig då han får reda på att han är döende.

Originaltitel The End
Regissör Burt Reynolds
Manus Jerry Belson
Genre 70-tal, Komedi
Skådespelare Burt Reynolds, Sally Field, Carl Reiner, Dom DeLuise, Strother Martin, David Steinberg, Joanne Woodward, Norman Fell, Myrna Loy, Pat O'Brien

djonipony
2024-09-26
2.5. Sympatisk och kan ev vara något att se, för att avdramatisera, om man fått sin egen dödsdom. Dock oftast inte jättekul. Gillar såklart Burt men det återkommande överspelet stjälper. Deluise's Polen-skämt är lite kul, men någon "briljant" monolog, som Bonniers filmlexikon utlovade i slutet, snuvades vi på. Vore intressant att veta vilka rader de egentligen syftar på.
Fläskkäft
2009-07-14
Trailern lovade en charmig komedi med stänk av svärta men i själva verket är den ingenting att ha. Burt är deprimerad hela tiden och man sitter och hoppas på att nånting ska påverka honom i en annan rikting, det händer men sen är det slut. Burt och Dom brukar funka bra ihop men här blir det bara överansträngt, högljudt och jobbigt. Reynolds va något av en kung på sjuttiotalet men den här tillhör inte hans starkaste alster.
Matewan
2005-07-05
Har sina ljusa stunder men är mest larvig. Hade kunnat varit bra i händerna på en riktig regissör.