Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Slumdog Millionaire


Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska teveversionen av "Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, kan veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till svaret på frågan han besvarat.


Originaltitel Slumdog Millionaire
Regissör Danny Boyle
Manus Simon Beaufoy
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Anil Kapoor, Mahesh Manjrekar, Raj Zutshi, Saurabh Shukla, Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto, Irrfan Khan, Ankur Vikal, Mia Drake Inderbitzin, Sanchita Choudhary, Arfi Lamba
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19216
Filmnummer 64885

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Lenkan
Jamal är en fattig, föräldralös 18-åring som bor i slummen i Mumbai (Bombay). Han har lyckats få sitta i heta stolen i Indiens \"vem vill bli miljonär\" och har tagit sig nästan ända fram til...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av Fredrik83
Slumdog Millionaire är historien om Jamal, en 18-årig föräldralös pojke som växer upp i slumområdena i Bombay. Jamal får möjligheten att vara med i den indiska versionen av ”Vem vill bli mil...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av wst
Jamal Malik (Dev Patel) är en artonårig föräldralös pojke från slumområderna i Munbai, Indien. När han endast är en fråga ifrån att vinna tjugo miljoner rupier i den indiska versionen av \"...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av BeforeYouDie
Slumdog Millionaire handlar om Jamal Malik (Dev Patel), en kille från Indiens slum, som har lyckats komma med i den indiska versionen av ”Vem vill bli Miljonär”. Han är outbildad och har endast e...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-03-07
Boken är 100 gånger bättre än filmen!
deswhip
2018-02-17
Det är en bra film, snyggt filmad, fin historia. Men man ska fatta en sak, han klarade bara en av frågorna med att han var lite streetsmart, resten var bara tur!
RustyFilm
2016-12-08
I grunden är det har en klassisk kärleks/relations intrig. Men med historien placerad i Bombays dramatiska slummiljö och arrangerad i ett häftigt tempo så blir helheten ändå väldigt smart och nyskapande. Det här är bra film.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Väldigt hoppig och rörig film med dåliga skådespelare.
Greystalker
2016-10-10
Såg just om den efter drygt sju år och den var lika bra som jag mindes den, stark fyra!
LacombeLucien
2015-04-26
Bra.
ryderup
2015-03-29
Finfin saga. Som tecknad men ändå inte. Danny Boyle kan han.
glidarn
2015-03-27
Grymt bra film. Men varför förstöra allt med gruppdansen i eftertexterna? Blir ju bara pinsamt...
Krille80
2015-01-02
Nu förstår jag varför Slumdog Millionaire vann över Oscarsjuryns hjärtan till den grad att de i sin tur gav filmen Oscar bl.a. för bästa film. Denna film är även för mig lite av oemotståndlig med alla känslor den skapar i form av färger, miljöer, musik, kameraarbete, regi, manus och skådespelare. Nu förstår jaNu förstår jag varför Slumdog Millionaire vann över Oscarsjuryns hjärtan till den grad att de i sin tur gav filmen Oscar bl.a. för bästa film. Denna film är även för mig lite av oemotståndlig med alla känslor den skapar i form av färger, miljöer, musik, kameraarbete, regi, manus och skådespelare. Nu förstår jag varför en bra film som Benjamin Button fick stiga åt sidan då denna film inte bara är bra utan också en fröjd för sinnet och kroppen som helhet. Aningen oemotståndlig som sagt.g varför en bra film som Benjamin Button fick stiga åt sidan då denna film inte bara är bra utan också en fröjd för sinnet och kroppen som helhet. Aningen oemotståndlig som sagt. 4+
mill
2014-12-29
Örk vilken smörja
Visa äldre kommentarer »