3.6
3.6
Sleepers
En historia om fyra unga killars hårda uppväxt i New Yorks ökända Hell's Kitchen - kvarter där våldet och laglösheten härskar men där den inre sammanhållningen är stark. De hamnar på en sadistisk ungdomsvårdsskola - och när de träffas som vuxna igen bestämmer de sig för att hämnas på sina forna plågoandar.
Originaltitel | Sleepers |
Regissör | Barry Levinson |
Manus | Barry Levinson |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Jason Patric, Brad Pitt, Billy Crudup, Ron Eldard, Minnie Driver, Robert De Niro, Kevin Bacon, Dustin Hoffman, Joseph Perrino, Brad Renfro, Jonathan Tucker, Geoffrey Wigdor, Terry Kinney, Bruno Kirby, Vittorio Gassman, Frank Medrano, Dash Mihok, Joe Urla, Jeffrey Donovan |
Bra drama/socialporr som bygger upp och bygger upp, och så blir det någon slags långsam pyspunka efter ungefär halva filmen. Jättebra skådespeleri genom hela visserligen. Sedan är det absolut sista i filmen bara "jaha, gick det så" och hämnden känns meningslös och allt känns snopet.
Sämre var gång jag ser den. Blir inga flera gånger. Rasar samman emot slutet, gör filmen meningslös.
Om man sysslar med skit slår livet tillbaka. Gäller båda stora som små.
Tempot är lite ojämnt och filmen hade faktiskt mått bra av att ha varit lite kortare men i övrigt finns det inte mycket att klaga på.
Det här blev inte riktigt vad jag tänkte mig, vad som startade riktigt bra avslutades med ett tråkigt och ogenomtänkt domstolsdrama. Synd, den hade annars potential till att bli riktigt bra. Tack vare första delen samt Dustin Hoffman i den sista lyckas den ändå att komma upp i en svag trea. (7-/15)
Riktigt bra film. Grymt, spännande och sorglig. Riktigt stark som berör en.
Solklar femma!
Riktigt starkt drama där den yppersta skådespelareliten medverkar. De äldre känner ju dom flesta till men även dom unga skådisarna är fruktansvärt bra. Filmen visar hur fel allt kan gå med konsekvenser resten av ens liv om man bara gör ett enda misstag. Maktmissbruk, hat, kärlek, sorg, glädje är bara delar av vad denna filmen innehåller. 3+
Alla är bra i sina roller och historien är riktigt otäck med mycket symboliskt bildarbete. Bara tanken att detta kan vara en sann historia i botten är skrämmande. Berättelsen är skickligt berättad och man känner sig insatt hela vägen igenom.