Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Skyskrapan brinner


Arkitekten Doug Roberts återvänder från semestern och ser att en skyskrapa han ritat nästan är färdigbyggd. Han går på en cocktailfest i skyskrapan men oroar sig för att byggnadsarbetarna inte följt hans instruktioner fullt ut. Till allas förskräckelse får han rätt när en kortslutning sker och byggnaden börjar brinna. Tillsammans med brandchefen Michael O'Halleran försöker han bekämpa den tillsynes oövervinnerliga elden.


Originaltitel The Towering Inferno
Regissör John Guillermin, Irwin Allen
Manus Stirling Silliphant, Thomas N Scortia, Richard Martin Stern, Frank M Robinson
Genre Drama, Action, Thriller, 70-tal
Skådespelare Richard Chamberlain, Faye Dunaway, Robert Wagner, Steve McQueen, Paul Newman, Fred Astaire, William Holden, O J Simpson, Susan Blakely, Robert Vaughn, Jennifer Jones, Sheila Allen, Norman Burton, Gregory Sierra, Susan Flannery
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2810
Filmnummer 4707

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-01-21
En dokumentär om brandskydd under byggtid. Hujedamej vad mycket byggfusk det var redan på den här tiden. En trevlig ung skådespelare vid namn OJ Simpson gör en viktig roll som en hedersam säkerhetschef, under vad den sköningen gör idag. Skämt åsido: en överlång och ganska corny film, där huvudpersonen är själva elden, som gör de mest halsbrytande stunts för att ta sig dit den behöver vara. Imponerande många bra skådisar har man lurat in i det här också men det hjälper inte mycket. Men, men, inte ospännande.
Zebulonm
2021-11-13
Helt okey om än lite väl lång.
dudson
2020-06-14
Hederlig old-school katastrof rullen nr 1. Vilken ansamble sen.... dåtidens största/bästa kvalite skådisar i samma film. Epic! Såklart är det McQueen och Newman som snor hela showen. Märks åxå i vissa scener att dom var rivaler här. Till den grad att produktions-bolaget hade svårt sätta ihop en vettig affish till filmen då bägge herrarna ville ha mest framstånde plats #) 3+
Rai
2018-02-27
Det här en riktigt bra katastrof film!!!
Grillo
2017-09-20
Håller fortfarande och jag kan inte annat än att höja till en femma efter omseende.
Afflicter
2017-01-21
Man kan väl bara konstatera att de var lika dålliga på att göra katastroffilm på 70-talet som nu for tiden. Det här känns mera som en propagandafilm gjord ur en brandkårssynvinkel än en påkostad Hollywood-film. Den känns så förbannat amatörmässig ur en dramatisk synvinkel. Konstiga, tråkiga och onödiga scener gör att den gott kunde ha klippts ner till 2h. McQueen och Newman kommer i alla fall ut med hedern i behåll. Det enda positiva kan väl sägas vara det faktum att Fox och WB faktiskt samarbetade för att göra den här filmen.
Mat1az
2016-08-22
Helvete vad bra! Karaktärer man bryr sig om. Väldigt brutal på sina ställen. Mäktig. Spännande. Stark fyra!
PeterTheW
2016-08-17
Det är ju verkligen moden katastroffilms moder. Kul att se att den efter alla år faktiskt håller rätt bra klass och är välgjord.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Filmen är på tok för lång för sitt eget bästa, vilket gör att den känns väldigt tjatig emellanåt. Den hade varit betydligt bättre om den varit 70-80 minuter kortare. I övrigt är den väl ganska välgjord och skådespelarna kan man inte klaga på.
Philips
2016-01-27
Mest ikoniska katastrof-filmen?
Visa äldre kommentarer »